Mersin Haber / Mersin’de cuma günü polisin düzenlediği operasyonda yakalanan 4 kişiden bir teröristin, 2005 yılında 2 ayrı bombalama olayında yer alan ve 29 Ocak 2009 tarihinde düzenlenen operasyonda kıl payı kaçan örgütün bombacısı olduğu belirlendi.

Mersin Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürlüğü’nde, Mersin’deki terör operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada örgütün dağ kadrosunda yer alan ve Mersin’e ses getirecek eylem için gelen teröristlerden birinin, 2005 yılında aralarında Çetinkaya Mağazası’nın da bulunduğu 2 ayrı noktada gerçekleştirilen bombalama olayının faili Yılmaz Y. (32) olduğunu kaydetti.

Vali Aksoy, Yılmaz Y.'nin 29 Ocak günü Mersin’de Bahçelievler Mahallesi’nde düzenlenen polis operasyonundan da son dakikada kaçtığını anlatarak, "Bugün sağ olarak yakalandı. Şu anda sorgulaması emniyet yetkilileri tarafından sürüyor",diye konuştu.

Bu arada, olayla ilgili olarak kentin çeşitli noktalarında polisin çalışmaları sürerken, teröristlerin gizlendiği Eğriçam Mahallesi’ndeki bir evde de arama yapıldı. Evin önünde ve bahçesinde boş kovanlar bulunduğu öğrenildi.