MersinHaber / Mersin'de tekvando şöleni başladı.Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Seyfi Alanya Spor Salonu'ndaki açılış töreninde, tekvandonun ulusal ve uluslararası arenada, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek Türk sporunun yükünü çeken bir spor branşı olduğunu söyledi. Yaklaşık 200 bin lisanslı sporcu ile futboldan sonra en çok sporcuya sahip olduklarını belirten Erçin, ''Özellikle son yıllarda ulusal ve uluslararası müsabakalarda aldığımız başarılı sonuçların her geçen gün artacağına inanıyorum'' dedi.

Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi Hürmüz Koç da şampiyonanın müsabaka olmaktan ziyade öğrencilerde kardeşliği, birlik ve beraberliği sağlamak ve kaynaşmak açısından önem taşıdığını söyledi.

Şampiyonada başarılı olacak sporcuların Temmuz ayında Sırbistan'da yapılacak Dünya Üniversiteler Yaz Oyunların'da Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Koç, bu tür organizasyonların üniversite yerleşkesinde yapılmasının faydalı olacağını kaydetti. Gençlik ve Spor İl Müdür Emrullah Taşkın ise şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi.

Mersin'de 3 gün sürecek turnuvaya 43 üniversiteden 320 sporcunun katıldığı bildirildi.