Mersin Haber / Alkollü olarak işe geldiği ileri sürülen hastabakıcı ile görevdeki personel arasında çıkan kavgada, komadaki çocuğun yatağında ezilerek öldüğü iddia edildi.

Mersin’de Emrah ve Elif Söylemez çiftinin dokuz yaşındaki oğlu Eren, 25 Mayıs Pazartesi günü bisikletle gezerken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, beyin kanaması teşhisiyle Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Çocuk, cuma akşamı yaşamını yitirdi. Ancak ailesi, hastane personeli arasında çıkan kavga sonucu öldüğünü ileri sürdü. Baba Emrah Söylemez, saat 19.30 sıralarında, daha önce mesaisi biten bir hastabakıcının hastaneye geldiğini ve izinli olduğu halde çağrıldığı için çok kızgın olduğunu belirterek şunları anlattı:

“İsmini öğrenemediğim hastabakıcı, alkollüydü ve yoğun bakıma gelirken pencere camını kırdı. Ardından yoğun bakıma girerek içerdekilerle boğuşmaya başladı. Bunları durdurmak istedim. Fakat çocuğumuzun başına bir şey gelmesinden korktuğu için eşim izin vermedi. Daha sonra pencereden baktığımda birbirlerini tutup ittiklerini gördüm. Daha ileriye hastaların yanına geçtiler. Arbede sırasında birinin çocuğumun yattığı yatağın üzerine düştüğünü gördüm. İkisi kavga ediyor, diğerleri ayırmaya çalışıyordu. Eşime ‘Ben içeriye gireceğim, sen telefonunla olup biteni kaydet’ dedim. Ancak yine eşim izin vermedi. Kavga bitince bizi dışarıya çıkardılar. Kısa bir süre sonra telefonla aradılar ve beni yoğun bakıma çağırdılar. Yukarıya çıktığımda çocuğumun öldüğünü söylediler.”

Olayın saptırılmaya çalışıldığını ileri süren Emrah Söylemez, şikâyetçi olduğunu ve olayın sonuna kadar üzerine gideceğini belirtti. Anne Elif Söylemez de, oğlunun kavga sırasında öldüğünü iddia etti.

Başhekimi Dr. Suat Özer Öner, yoğun bakım kavga yaşandığını, ancak kavga ile ölüm olayının ilgisi olmadığını, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.