Mersin Haber / Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu'nun Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, bundan sonraki hedeflerinin iyi bir kadro kurarak Turkcell Süper Lig'e yükselmek olduğunu bildirdi.

Kahramanlı, başkan yardımcısı Senan İdin ve Asbaşkan Mustafa Ağaoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, Mersin İdmanyurdu'nun TFF. 2. Lig Yükselme Grubu'nda zor bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi.

Kulübün bir üst lige yükselmesinde AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın büyük katkıları bulunduğuna dikkati çeken Kahramanlı, yönetim kurulu, basın mensupları, maddi manevi yönde destekleyenlerin yanı sıra teknik heyet ve futbolcular ile taraftarlara minnettar olduğunu belirtti.

Kahramanlı, ''Mersin İdmanyurdu, Mersin'in takımı. Yöneticiler gelip geçicidir. Bu takıma her kesimin sahip çıkmasını, oluşturulacak yeni kadroda, Mersin'de yaşayan herkesin katkısı olsun istiyoruz'' dedi.

Bank Asya 1. Lig'e yükselmenin sevincini yaşarken, bazı yöneticilerin istifa ettiğini hatırlatan Kahramanlı, şunları kaydetti:
''İstifa edenlerin fikirlerine saygı duyuyoruz. Ancak birileri genel kurula gitmemizi istiyor. Genel Kurulu 5 ay önce yaptık. Bu yönetim, 5 yıllık özlemi gidererek takımı Bank Asya 1. Lig'e yükseltti. Birileri istiyor diye genel kurul yapılmaz. Yönetim olarak, genel kurul yapmıyoruz. Seçimle gelen, başarılı bir yönetimiz, yolumuza devam edeceğiz.''

Kahramanlı, oluşturacakları güçlü yönetimle yollarına devam edeceğini, Bank Asya 1. Lig'de, en iyi kadroyu oluşturarak, takımımın Turkcell Süper Lig'e yükselmesinin ana hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan yardımcısı Senan İdin de kulübün 1 milyon TL ödenmesi gereken acil borçları bulunduğunu, 2 milyon 700 bin TL de toplam borçları olduğuna dikkati çekerek, 7 milyon TL'lik bütçe hazırladıklarını söyledi.

İdin, önümüzdeki hafta içerisinde takıma destek amaçlı bir gece düzenleyeceklerini belirtti.

Asbaşkan Mustafa Ağaoğlu ise sezon başında şampiyonluk parolasıyla yola çıktıklarını ve mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadıklarını, önümüzdeki dönem Turkcell Super Lig'e yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.