Mersin Haber / Toros Dağları eteklerindeki köyleri gezerken tanıştıkları çocuklara hediye getirme sözü veren Mersin Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, köy çocuklarına balon, kitap ve satranç takımı dağıttı.

Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Demirhisar ve Parmakkurdu köylerinde hediyeleri almak için birbirleriyle yarışan çocukların, emniyet müdürüne “Hasan Ağabey”, polislere ise “Polis amca” diye hitap ettikleri dikkati çekti.

Merkez ilçe Akdeniz Emniyet Müdürü Hasan Güner, hediye dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, geçen aylarda köylerde düzenlenen çeşitli etkinliklerde tanıştıkları çocuklarla sohbet imkanı yakaladıklarını söyledi.

Bu sırada çocuklara genel kültür ağırlıklı olmak üzere birtakım sorular yönelttiklerini, doğru yanıt verenlere ise sürpriz hediyeler getirme sözü verdiklerini belirten Güner, “Verdiğimiz sözü yerine getirdik. 2 köyde çok sayıda çocuğumuza balon, kitap ve satranç takımı dağıttık” dedi.

Gerçekleştirdikleri uygulamayla “polis halk kaynaşması”na katkı sağlayacaklarına inandıklarını ifade eden Güner, bu kapsamdaki faaliyetlerine sürdüreceklerini bildirdi.

Parmakkurdu Köyü Muhtarı Cumali Gökkül ise Emniyet Müdürü Güner'in geçmiş dönemlerde Çocuk Şube Müdürü olarak görev yaptığını, bu sayede onları daha iyi anladığını, kendilerinin de bu uygulamadan memnun olduklarını söyledi.