MersinHaber / AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen yaptığı açıklamada, sezon başında Mersin İdmanyurdu'na destek verdiği zaman, ''bu takım bir üst lige lige çıkamaz'' diyenlerin olduğunu hatırlatarak, ''Şimdi bu takım Turkcell Süper Ligi'ne çıkacak diyorum. Bu sözüme de kimse inanmayacak'' dedi.

Herkesin umudunu kestiği bir anda devreye girerek, Mersin İdmanyurdu'na maddi ve manevi destek verdiğini ifade eden Tüzmen, ''Hiç bir siyasi kazanç gözetmeksizin sadece sporcu kimliğim ile bu takımın başarılı olması için çaba sarf ettim. Uzun lig maratonu sonrasında mutlu sona ulaşıldı. Bu sezon, Mersinlilerin 5 yıllık Bank Asya 1. Lig özlemini giderdik. Önümüzdeki sezonda 26 yıllık Turkcell Süper Ligi özlemini gidereceğiz'' diye konuştu.

Mersinlilere verdiği sözlerin teker teker yerine gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayan Tüzmen, şöyle konuştu:''Şimdi, bu takım Turkcell Süper Lig'e çıkacak dediğimde, birileri çıkıp yine 'hayal kuruyor' diyecek. Sezon başında bu takım Bank Asya 1. Lig'e çıkacak dediğimde de aynı şeyi söylemişlerdi. Ancak, hayal olmadığını ve inanarak başarıldığını herkes gördü. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular birlik ve beraberlik içerisinde verdiğimiz desteğe layık olarak bu başarıyı yaşattılar. Hepsini kutluyorum.''

Mersinlileri takıma sahip çıkmaya çağıran Tüzmen, Mersin milletvekili olarak takımın yeni başarılara imza atması için elinden geleni yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.