TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu, 'şampiyon'luğa inanıyor. Hafta sonu oynanan Mersin derbisinde deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalarak, umudunu son haftalara taşıyan Kırmızı-Lacivertliler, şimdi de gözünü Beykoz 1908 maçına çevirdi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Tarsus karşılaşmasının kendileri açısından 'derbi' bir başka deyişle de 'şampiyonluk maçı' olduğunun altını çizerek, rakipleri karşısında zorlandıklarını ancak 1 puanın da kendilerine şampiyonluk yarışının içinde tuttuğunu söyledi.

Kahramanlı, "Bu karşılaşmadan alınan 1 puan, bir bakıma bizim şampiyonluğumuzu da yüzde 90 garantilememizi sağladı. Bundan sonra kalan maçlarımıza bakacağız. Bu hafta sonu Beykoz 1908'i sahamızda konuk edeceğiz. Bu maçı da kazanıp, şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz" dedi. Kahramanlı, sahadaki futbolcuların şampiyonluğa inandığını ve bunun için de terinin son damlasına kadar mücadele ettiğine dikkat çekerek, kendilerine her zaman destek veren taraftarlara da teşekkür etti.

Tarsus İdmanyurdu karşılaşmasına; 'final' gözüyle baktıklarına dikkat çeken Teknik Direktörü Ercan Albay da, alınan sonucun aynı zamanda da şampiyonluk iddialarını sürdürmelerini sağladığını vurguladı. Ercan Albay, "Tarsus karşısında galip gelemiyorsak berabere kalmamız gerekiyordu. Rakibimize çok fazla pozisyon da vermedik. Tesadüfler sonucu gelişen bir atakta kalemizde golü gördük. Ama son dakikada bulduğumuz gol ve golden sonra yakalamış olduğumuz net pozisyonları değerlendiremedik.

Sonuç itibariyle iyi bir maç oldu. Önümüzde Beykoz 1908 ve Buca maçları var. Her iki karşılaşmayı da kazanıp şampiyon olacağız. Başka şansımız yok zaten" diye konuştu. Ligin son 2 haftasının sadece kendileri açısından değil, şampiyonluk ve ilk 5 mücadelesi veren ekipler açısından da çok zor geçeceğini anlatan Albay, bu nedenle de kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını dile getirdi..