Mersin Haber /  Mersin'de bir grup DTP'li, partilerine yönelik operasyonlara tepki amacıyla 2 günlük açlık grevi başlattı.

Kundaktaki bebekleriyle eyleme katılan kadınlar, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

DTP Akdeniz İlçe Başkanlığı'nın hemen yan tarafındaki boş araziye kurulan 3 çadırda, kadınlar ve erkekler ayrı ayrı oturarak açlık grevine başladı. Eyleme katılanların isimleri parti yöneticileri tarafından kayıt altına alınırken, başlarına sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan kurdeleler takan partililer Kürtçe türküler söyleyip halaylar çekti.

Çadırların kurulu olduğu alanın çevresindeki binalara da 'Savaşa Geçit Vermeyeceğiz', 'Her Şey Onurlu, Özgür ve Eşit Vatanda Yaşamak İçin' ve 'Yaşasın Kürt ve Türk Halklarının Kardeşliği' yazılı pankartlar asıldı. Eyleme katılanlar, sık sık terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu eyleme kimi kadınlar kundaktaki çocuklarıyla katıldı. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılan eylemde, kimi çocukların da okula gitmek yerine eylem çadırına geldiği gözlendi. Yaklaşık bin kişinin katılması beklenen açlık grevinin yarın akşam son bulacağı bildirildi.