Mersin Haber / CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, CHP'yi seçimlerde yenemeyenlerin bugün il, ilçe teşkilatlarıyla birlikte belediye başkanları ve milletvekillerini birbirine düşürmeye çalıştığını iddia etti.

CHP Mersin İl Teşkilatı'nda 'gruplaşma' olduğu yönündeki iddialara sert tepki gösteren Yılmaz Şanlı, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, 15 Mayıs 2009 tarihinde Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen yerel seçimlerle ilgili değerlendirme toplantısına partinin tüm ilgili ve yetkili organlarında görev alan isimlerin katıldığını hatırlattı. Şanlı, toplantıda herkesin görüş ve düşüncelerini net bir şekilde dile getirdiğini, bu durumun da parti içinde gruplaşma olmadığının bir göstergesi olduğunu savundu.

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde bazı bölgelerde beklenilen sonuçları alamadıklarını ifade eden Şanlı, tüm bunların da geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda masaya yatırıldığını, aynı zamanda da bir özeleştiri yapılarak önümüzdeki dönemde genel seçimlerde nasıl başarılı olunabileceği konusunun ele alınarak, görüş ve önerilerin dile getirildiğini anlattı.

Şanlı, "Siyaset yapan herkes kendi hedefini belirler. Çalışmalarını bu doğrultuda yapar. Doğru olan da budur. Kenan Yücesoy da 'Adayım' derken kendi siyasi hedefini belirlemiştir. Seçimlere daha 5 yıl var. Herkes istediği yere aday olabilir. Bu siyasi hedef belirlenmesidir. Adayların belirleneceği gün geldiğinde, parti yetkili organları adayın kim olacağını belirler. Seçim hangi adayla kazanılabilecekse, bu organlar aday tercihini o doğrultuda yapar" diye konuştu.

Parti içinde gruplaşma olmadığını bir kez daha yineleyen Şanlı, 29 Mart ile birlikte Mersin'de çok zor bir seçim süreci yaşadıklarını, CHP'yi seçimlerde yenemeyenlerin bugün il, ilçe teşkilatlarıyla birlikte belediye başkanları ve milletvekillerini birbirine düşürmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Şanlı, "Birilerinin 'CHP'nin gücünü kırabilir miyiz? Bu gücü zayıflatabilir miyiz?' şeklinde bir mücadeleye girdiklerini anladık" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan başta olmak üzere diğer belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticileriyle aralarında herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Şanlı, son yapılan toplantıda birlik ve beraberlik mesajlarının verildiğini, ortada herhangi bir sorun olmadığını ve var olan sorunların da çözüme kavuşturularak, mutabakata varıldığını ifade etti.