Tarsus tezhip süsleme sanatı ustası Funda Meray'ın eserleri ülkenin dört bir yanında ilgi görmeye devam ediyor.

Uzun yıllardır kendini tezhip süsleme sanatına adayan Funda Meray'ın bir eseri İstanbul Klasik Türk Süsleme Sanatları Vakfı tarafından açılacak olan sergide, tezhip sanatı severlerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Klasik Türk Süsleme Sanatları Vakfı yöneticilerinin kendilerine internet ortamı sayesinde ulaştıklarını söyleyen Meray, “Çocukluğumdan itibaren ilgi duyduğum tezhip süsleme sanatını yaklaşık 12 yıldır yapıyorum.

Türk El Sanatları arasında yer alan Tezhip sanatını gelecek kuşaklara aktarmak için Kültür Bakanlığı yetkilileri tarafından öğretici olarak görevlendirildim. Düzenlediğimiz kurslarda yeni tezhip sanatı ustaları yetiştirdim. Bundan gurur duyuyorum” dedi.

Büyük emek ve sabırla dört ayda tamamladığı madalyon olarak tabir edilen daire formlu kademeli eserinin İstanbul Klasik Türk Süsleme Sanatları Vakfı yöneticileri tarafından internet ortamında beğenilerek sergiye davet edildiğini söyleyen Funda Meray, İstanbul'da açılacak olan tezhip sanatı sergisinin bir aya açık kalacağını söyledi.

Bilindiği üzere Tezhip Süsleme Sanatı Ustası Funda Meral'ın, ülkenin çeşitli yerlerinde açılan sergilerde eserleri kendine yer bulmuştu.