Tarsusta aylardır konuşulan adaylar yavaş yavaş belirlenmeye başladı.  

 DYP - MHP derken cumartesi akşamıda AKP genel merkezi internet sitesinden Tarsus için Mehmet Teke'yi aday olarak atadığını açıkladı. Çamlıyayla ilçesinde ise Yusuf Öncalır aday olarak belirlendi.  

Cumartesi gecesi Tarsus AKP ilçe teşkilatında partililer ve Mehmet Teke taraftarları sevgi gösterisinde bulundular.  

Mehmet Teke partide bir konuşma yaparak şunları söyledi;"Önemli olan Tarsus'un kazanması, Tarsus'umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Tarsus'ta belediye başkanlığını alacağımıza eminim, Allah nasip ederse başkanlığa gelince çok projelerim var.  

Önce insana yatırım yapacağım. Belediye halkın malıdır, kapım önceden de olduğu gibi herzaman açık kalacaktır. Despot bir idareci asla olmayacağım, öncelikle esnaflarımızla barışık olacağım.

Esnaflarımız ve birçok vatandaşımız bunca zamandır hep dışlanmış, onlara ve diğer vatandaşlarımıza hizmeti en iyi şekilde götüreceğiz. Halkın onayını almadığımız hiç bir çalışmayı yapmayacağız. Her meslekteki insanların fikirlerini sergilemesine olanak tanıyacağız.

En önemlisi işsizliğin önüne geçmek için istihdam yaratacak yatırımları yapacak olanlara kolaylık yaparak ruhsatlarında sorun çıkarılmayacaktır.  

Tarsus'a öyle belediyecilik sunacağız ki halkımızın çektiği tüm sıkıntıları unutturacağız. Halkımızın bana ve ekibime güvenmesini ve destek olmasını diliyorum",dedi.  

Bu gelişmelerden sonra AKP Genel Merkezi acilen Mehmet Teke'yi Ankara'ya çağırdı.

Teke'nin muhtemelen bugün Ankarada olacağı, Çarşamba veya Perşembe günü Tarsus'a döneceği belirtildi.