Makine Mühendisleri Odası Tarsus Şube Başkanı ve Tarsus Kanalspor Başkanı Mehmet Özel, cumartesi günü CHP ilçe binasında yaptığı basın toplantısıyla CHP'den belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

Mehmet Özel, "bütün birikim ve tecrübelerimi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Tarsus halkına sunacağıma inandığım için Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan aday adayı olduğumu gururla açıklıyorum" dedi.  

Bugünkü yerel yönetimden Tarsus halkının dışlandığını, kurum, kuruluş sornlarının çözümünde diyalog kurulamadığını belirten Özel, açıklamasına şöyle devam etti:  "Kendinden olmayan tüm kurumlarla ve basınla sürekli gerginlik yaratan belediye hep çözümsüzlük üretmiştir.   

Hep kendi bildiğini doğru sanan ama hep yanılan bu belediyenin varlığı kentte ayrımcılık yaratarak toplumsal barışı bozmuş, huzursuzluğu, çaresizliği, umutsuzluğu egemen kılmıştır.  

Toplumun büyük bir kesiminin dışlanmışlığı yetmiyormuş gibi etnik ve dinsel ayrımclık kışkırtılarak telafisi zor yaralar açılmıştır. Bunları yapan örümcek kafalı ve karanlık insanlar, bizleri gerçek sorunlarımızdan uzaklaştırarak kendi beceriksizliklerini örtmek ve bizleri oy deposu olarak kullanmak amacını gütmektedir.

Yıllarca bizim hassaslığımızı ve duyarsızlıklarımızı sömüren bu insanların oyununu Tarsus halkı bu sefer bozacaktır. Tarsus halkı artık daha insanca, daha onurlu, daha refah, daha barışçı yaşamak istiyor. Tarsus halkı kendi sorunlarına daha köklü çözüm, çocuklarına iyi bir gelecek istiyor. T

arsus halkı geleceğe umutla, güvenle bakmak istiyor. Yeşilmahalleden Şahin tepesine, Şehitishak'tan Barbaros'a, Cetvelden Fahrettinpaşa'ya, Mithatpaşa'dan Vanlılar mahallesine kadar bütün insanlarıyla yeni bir anlayış, yeni bir yaşam, yeni bir Tarsus istiyor.

29 Mart sabahında, Tarsus'umuzun daha önce olduğu gibi keşke zamanı geride alabilsek biraz daha gayret göstersek artık tahammmülü kalmamıştır.   

Bu yüzden sizlerden partimi ve beni büyük bir azimle desteklemenizi istiyorum. İnanıyorum ki, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, kadrosu, örgütlülüğü, inancı, deneyimi ile bu sorumluluğu üstlenerek Tarsus halkına hakettiği zaferi sunacaktır", dedi.  

Mehmet Özel son olarak, "bu partiden kim aday olursa, onun sonuna dek yanında olacağız, onu destekleyeceğiz", diye konuştu.