Özelleştirme İdaresi Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde ve KOSGEB ve İŞKUR tarafından yürütülen ayrıca Türkiye'de ilk Tarsus'ta kurulan İŞGEM açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

Eski Karamyağı Fabrikası içerisinde faaliyete geçen Tarsus İş Geliştirme Merkezi'nin açılışına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milletvekili Ali Er, Milletvekili Saffet Benli, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ve protokol üyeleri katıldı.   

Açılıştan önce maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve beraberindekilere İŞGEM ile ilgili bir brifing verildi. Brifingin ardından protokol ve vatandaşların bulunduğu alanda ilk olarak saygı duruşu, ardından istiklal marşı okundu.   

Dünya Bankası Türkiye Ofisi Şefi İbrahim Akçaoğlu, adeta bir rekor kırarak, protokolu selamladı ve İŞGEM'in hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını iki dakikadan az bir sürede tamamladı.   

İbrahim Akçaoğlu'nun ardından söz alan KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ise şunları söyledi; 2003 yılından itibaren yeni bir süreç başlattık. Türkiyede ki işletmeleri birebir izlemeye aldık. Bu süreç 2005 yılında da devam edecektir. Bizim amacımız yeni kurulacak işletmeleri güçlendirip, uluslarası alanda rekabet edecek hale getirmektir,dedi.  

Son olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan söz aldı. Unakıtan; "Türk Milletinin en büyük problemeninin üretimi arttıramaması olduğunu söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, insanlara yardım etmek güzel birşey ancak bir atasözü var; İnsanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmemiz lazım. 6 türkün yaptığı bir işi 1 fransız tek başına yapıyor, onlar gökten zembille inmedi ya",dedi.   

Bakan Unakıtan, Özelleştirme sosyal Destek Projesi adı altında istihdamı artırmak amacı ile kurulan Tarsus İŞGEM'de 40 firma ile 250 kişi bulunmakta. Burada açılan her işyeri hizmet üretecek ve aynı zamanda istihdam sağlayıp işssiz insanlarımıza yeni iş kapıları açılacak bu tür yerlerin açılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve bu bağlamda Sn. Başbakanımız'ın bir vergi indirime gitmesi olayı var.

Konuşmasında Türkiyede muhalefetin olmadığına dikkat çeken Unakıtan, iktidar azimli ve hırslı ancak karşısında muhalefet yok onu da mı biz bulalım?, diyerek sözlerine son verdi.  

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın konuşması bittiği anda, bağırtılar duyuldu. Kendilerini İşten Çıkarılan Çukurova İşçileri diye nitelendiren bir grup bakanı protesto etti. Polis'in müdahalesiyle grup susturuldu.  

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Merkezin açılışını yaparak buranın herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kendisi için hazırlanan sıkma ve ayranın da tadına bakan Kemal Unakıtan ve beraberindeki heyet, akşam yemeği için Mersin-Tarsus Şelale Oteline geçti.