Gücünü ticari limanlarından alan Mersin, yeni havaalanı ve kurulacak lojistik merkezle gelirlerini artırmaya oynayacak. Kültür turizmi için de düğmeye basan şehrin bu alandaki en büyük kozu Tarsus

Uzun bir sahil şeridi üzerinde çarpık yapılaşmasına rağmen ticari limanlarının avantajından yararlanan Mersin, narenciye bahçesi özelliğine lojistik ve kültür turzimi merkezi olmayı da eklemek için hazırlıklara başladı.

Özellikle deniz yolu taşımacılığının merkezi haline gelen, milyon dolarlık konteynırları her gün limanlarından uğurlayan Mersin, kara ve hava taşımacılığını da geliştirmek için yeni alanlar açıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "5 bin dönümlük bir alanı imar planına lojistik merkezi olarak işaretledik.

Burası Türkiye'nin en büyüğü olacak. Bu şekilde üç kollu bir lojistik üs haline geleceğiz" dedi. Lojistik merkezin hava ayağı ise Yenice'de hayata geçiyor. Havaalanı için yer belirlendi. İş ilk kazmayı vurmaya kaldı.

2013'E DEV PROJE

Başkan Özcan, kültür turizmi için Seyhan ile Kazan arasında 5 ayrı firmanın eylülde başlayacağı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirtiyor.

"İki golf sahası, 30 bin kişilik stadyum, kapalı spor salonu, 7 bin 500 yataklı 5 bin kişilik yurttan oluşan tatil köyü projesine başlıyoruz.

 2013 Akdeniz Oyunları'na yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

Tarsus'ta kültür-sanat organizasyonlarını artıracaklarını dile getiren Özcan, "Burası Kleopatra'nın şehri. Nereyi kazsan binlerce binlerce yıllık tarih fışkırıyor. Biz de burada müzeler açıp ören yerlerini düzenleyeceğiz" dedi.