Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın tüm işçilere ve emekçilere kutlu olmasını diledi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir mesaj yayınlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Her yıl sendikaların öncülüğünde işçilerin kutladığı 1 Mayıs Bayramı bu yıldan itibaren ülkemizde resmi olarak kutlanmaktadır. Gerek kamu gerekse de özel sektörde görev yapan milyonlarca işçimizin özellikle çalışma koşulları ve yaşam standartları, Avrupa ve Amerika’daki meslektaşlarına kıyasla daha kötü durumda. Bu durumun düzeltilmesi ile ilgili sorumluluk en başta merkezi hükümete düşmektedir. Türkiye’de işçiler, yaptıkları işin ve verdikleri emeğin karşılığını maalesef tam olarak alamamaktadırlar.

Tüm bunların yanı sıra yine ülkemizde özellikle özel sektörde sigortasız olarak çalışan ve ekonomide kayıt dışılığa yol açan binlerce işçi çalışmaktadır. Tüm bu olumsuzlukların düzeltilmesi için geniş kapsamlı bir iş güvenliği yasası çıkartılmalı ve buna bağlı olarak işçilerimizin yaşam standardı da yükseltilmelidir” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ise 1.500 civarında kadrolu işçi ile 4.000’e yakın hizmet alımı yolu ile görev yapan işçi çalıştığını kaydeden Başkan Macit Özcan, “10 yıl boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan işçi personelimizin çalışma koşullarını en iyi düzeyde tutmaya büyük bir gayret gösteriyoruz.

Ayrıca işçilerimizin hayat standardının kötüleşmemesi için her yıl yapılan toplu iş sözleşmelerinde verebileceğimiz en yüksek zam oranını uyguluyoruz. İşçilerimize yüzde 50’lere varan zam yapmayı bizler de çok istiyoruz ancak Mersin Büyükşehir Belediye bütçesine uygun olarak hareket etmek durumundayız” dedi. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutladığını sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “İşçilerimizin aileleriyle birlikte her anlamda daha güzel yarınlara ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.