14 Ağustos 2004 tarihinde Irak'ta uğradığı saldırı sonucu rehin alınan ve halen akibetinden hiçbir haber alınamayan Durmuş Kumdereli'nin ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Tarsus'ta oturan Durmuş Kumdereli'nin ailesin yaşadığı evde tam 17 gündür matem havası esiyor. Durmuş Kumderelinin eşi Melahat Kumdereli(35) ile çocukları Aykut (4) Emirhan (1) annesi Ayşe Kumdreli ve kardeşleri gelecek müjdeli bir haber bekliyor.

17 gündür eşinden hiçbir haber alamadıklarını belirten Durmuş Kumdereli'nin gözü yaşlı eşi Melahat Kumdereli yetkililerin kendilerine sahip çıkmamalarına sitem etti.

Acılı eş artık yaşamak istemediğini belirtti. Melahat Kumdereli'' Eşimden tam 17 gündür ölü veya sağ olduğuna dair hiç bir haber alamadık. Ümidimizi yitirmek istemiyoruz. Fakat böyle beklemek çok zor. Evimizde artık yas havası var. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. 

Ne olur bize ölü veya diri olduğuna dair sağlıklı bilgi versinler. Bu acıya artık dayanacak gücümüz kalmadı. Benim eşim oraya borçlarını ödemek için gitti. Şimdiden alacaklılar kapımıza dayandı. Ailece perişan olduk'' şeklinde konuştu.

Anne Ayşe Kumdereli ise oğlunun rehin alınmasından beri yüzlerinin gülmediğini evlerinin ise adeta cenaze evine döndüğünü ifade etti. Anne Kumdereli'' Oğlumun geleceğinden ümidim var ama ailecek çok tedirgin oluyoruz. Gözümüz gelecek iyi bir haberi bekliyor'' dedi.  

Emekli Polis Memuru Abi Nevzat Kumdereli de kardeşinden haber alamadıklarını ifade ederek sesimizi duyurmak için illa Ankara'da başbakanlığın önünde kendimizi yakmamız mı lazım gerekirse onuda yaparız'' diye sitem etti.  

Agabey Nevzat Kumdereli ''kardeşim rehin alınalı aradan 17 gün geçti hala bir haber alamadık. Bizi arayan soran yok. Mersin Milletvekilimiz Saffet Benli ve Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz dışında arayıp soran olmadı.

Diğer yetkililerden bulunması için hiç bir yardım görmedik. Tedirgin bir şekilde bekleyişimiz sürüyor. 

Durmuş Kumdereli'nin 4 yaşındaki küçük oğlu Aykut ise babamı çok özledim.Bir an önce kavuşmak istiyorum diyerek göz yaşı döktü. 

Tarsuslu kamyon şoförleri Durmuş Kumdereli ve Mustafa Köksal 14 Ağustos 2004 tarihinde saat 17.00 sıralarında yükü boşaltıp geri dönerken Musul'a 110 kilometre Bağci Dahok lokantasında 6 lı Tarsuslu şoför yemek yeyip hareket ettikleri sırada silahlı saldırıya uğramış ve iki şoför rehin alınmıştı.

İki şoförden Mustafa Köksal serbest bırakılırken diğer rehine Durmuş Kumdereli'den şu ana kadar hiç bir alınamadı.