Mersin'in Silifke İlçesinde Organize Suç Örgütüne Yönelik Yapılan Operasyonda 22 Kişi Gözaltına Alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yakalanan çete üyelerinin Silifke'de 40 ayrı olay gerçekleştirdiği belirtildi.

Çete üyelerinin, baskı ve korku salmak için kestikleri köpek başlarını bazı kişilerin arabalarının üzerine bıraktıkları ve kanı ile yazı yazarak tehdit ettikleri belirtildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Silifke'de kurulan organize suç örgütünün tefecilik yaptıkları, halk üzerinde baskı ve korku oluşturduklarının öğrenilmesi üzerine çalışma başlattıklarını söyledi.

Ekizer gözaltına alınan zanlıların, tefecilik, ev, oto ve işyeri kurşunlama, oto kundaklama, kişi hürriyetinden yoksun kılma, ölümle tehdit gibi suçları işlediğini belirtti.

Yapılan projeli çalışma sonucunda 22 kişinin yakalandığını ifade eden Ekizer, 3 kişinin ise aranmasına devam edildiğini kaydetti.

Çete üyelerinin eve işyerlerinde yapılan aramalarda 51 adet 396 bin TL tutarında senet, çok sayıda boş senet, 3 adet tabanca, 11 adet şarjör, 2 adet dürbün, 1 adet silahlara seri numarası basma aleti, 18 adet cep telefonu, 2 adet tapu aslı, 8 adet satış sözleşmesi, 1 adet araç ruhsatı, 1 adet kefaletname ele geçirildi.