Kocamaz Fakülte için bir avuç insanla dilencilik yapıyoruz  

Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi hakkında bilgi edinmek ve fakültenin gereksinimlerini saptamak amacıyla Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti.

Kocamaz, "Fakülte inşaatının bitirilmesi için Kaymakam ve bir avuç insanla adeta dilencilik yapıyoruz" dedi.

Tarsus'un tek derdinin il olamaması olduğuna da değinen Kocamaz, 58 vilayetten büyük olmasına rağmen ne hikmetse, ilçe olduğu için, bu tür hizmetler bir türlü Tarsus'a gelmiyor. Dolayısıyla 300 bin nüfuslu bir kentin kültür ve sosyal gelişmeside gecikiyor diyen Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Tarsus'ta bir fakültenin açılması için çok uğraş ve mücaleleler verildi. Tarsus'taki sivil toplum kuruluşları ve kent meclisinin gayreti ile Tarsus'ta geçte olsa bir Teknik Eğitim Fakültesi açıldı. Ancak, kendi binası yok, geciçi olarak bir yere konuşlandırıldı sıkıntıları hat safhada.

Başta Kaymakamımız Abdulhamit Erguvan olmak üzere Tarsus'a gönül vermiş bir avuç insan olmak üzere bu binayı hayata geçirmek için tabiri caiz ise her hafta dilencilik yapıyoruz. 

Üzülerek belirtelimki devlet bu güne kadar bu tür konularda gerekli şefkat elini uzatamadı. Bunun çeşitli sebebleri var. Bizim Ankara'ya gönderdiğimiz Siyasiler Tarsus'un geleceğinden ziyade, bir sonraki dönem kendilerinin geleceği ne olacak onu düşünerek hareket ettiler ve etmeye de devam ediyorlar.

Dolayısıyla Tarsus Cumhuriyetin Kuruluşundan bu yana aynı sıkıntıları çekmekte ve hak etttiği yere bir türlü gelememektedir. Her şeye rağmen Tarsus'ta bir avuç insan üstlendiği misyonu sonuna kadar götürecek. Bizim amacımız, Teknik Eğitim Fakütlesiyle kalmak değil Tarsus'ta bir geleceğin üniversitesinin alt yapısını oluşturmaktır."

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasının sonunda İlçelerde neden Üniversite kurulamadığı konusuna sert tepki göstererek şunları söyledi: 

"Efendim ilçelerde üniversite kurulmazmış. Sanki Allah'ın kanunu. Türkiye Büyük Millet Meclisi isterse ilçelerde ve beldelerde de üniversite kurabilir. Dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi ve en eski üniversitelerinden birinin olduğu Tarsus'ta üniversitenin bulunmaması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana devleti yönetenlerin ayıbıdır.

Bundan sonra Mersin Üniversitesinin de biraz daha adil davranarak, Mersin'deki yatırımlarının bir kısmını Tarsus'a nüfus kıyaslaması yaparak aktarmasını istiyoruz."