Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un birçok sorunu bulunduğuna dikkat çekerek, Tarsus'a çivi bile çakmayanların ucuz politikaları bırakarak bir an önce hizmet üretmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Antik Restaurant'ta, MHP İlçe Başkanı Hazma Kılınç ve belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Saffet Benli'yi eleştirdi.   

Kocamaz, Tarsus'a bir çivi bile çakmayan ve 1 yıl önce yıkılan Şehir Stadı`nın kapalı tribününü yapamayanlar ucuz politikaları bırakıp hizmet üretsinler'dedi. Kocamaz, Benli'yi hizmet üretememek ve yapılan bazı hizmetleri sahiplenmekle suçladı. Kocamaz,'Tarsus Şehir Stadı şehrin içerisinde hem insanların spor yapmaları amacıyla hem de şehrin hava alacağı bir mekan olarak bulunmaktadır.

Şehir stadının bir tribününü bile yıktırıp uzunca bir süredir yerine yeni tribün yaptırmayı beceremeyenler, şimdi şehir stadının yerine adliye ve maliye binası yapılmasını önermektedir. Oysa şehir içerisinde insanlarımızın rahatça ulaşabileceği, spor yapabileceği ve büyük kutlamaların gerçekleştirilebileceği başka bir mekan yoktur.   

Bu stadın törenlerde kullanılmasını, aynı zamanda da atletizm pisti haline dönüştürülmesini önermiştim. Ama maalesef bu şehir stadının yerine bu resmi binaları yaptırabileceğini ifade ediyor. Eğer gerçekten gücü varsa, bunlarla ilgili ayrılan yerlere bu resmi daireleri bir an önce yaptırır' diye konuştu.

Göreve geldiklerinde şehir imar planının delik deşik edildiğine dikkat çeken Başkan Kocamaz, göreve geldiklerinde revize imar planı yapılarak yeniden düzenlendiğini ve bugüne kadar yeni yapılan imar planının tavizsiz uygulandığını ve kesinlikle değişmeyeceğini ifade etti.

Kocamaz, "Bazıları bürokrasinin kolay işlediğini sanıyor. Maalesef ne devletten ne de özel idareden Tarsus'a yardım konusunda hep cimri davranılmaktadır.   

'Yapacağız, edeceğiz' demekle Tarsus'un sorunları çözülmez. Tarsus'un problemleri yapmakla etmekle çözülür.

Tarsus'un sorunlarını çözmek için kim gayret gösterirse, biz kendisinin heykelini Cumhuriyet Meydanı'na dikeriz. Tarsus'a cumhuriyet tarihi boyunca hep haksızlık ve zulüm yapılmıştır" şeklinde konuştu.