Geçtiğimiz hafta içerisinde hükümetin Büyükşehir Belediyelerinin sınırlarını genişletme kararına Tasus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan tepki geldi.  

Toplantıya MHP İlçe Başkanı Halim Bozgaç ile Belediye Meclis Üyeleri katıldılar.

Kocamaz, "Tarsus bu uygulamaya girmese de dalları budanmış güdük bir Tarsus olacaktır", dedi.  

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Büyükşehir Belediyelerinin sınırlarının genişletilmesi halinde Tarsus Mersin arasında yer alan ve Huzurkent, Yeşiltepe, Bahşiş, Atalar ve Bağcılar Belediyeleri ile beldelere bağlı ova köylerinden kesin olarak bu kanunun kapsamı içerisine gireceğini belirterek şunları söyledi:

"Büyükşehir mücavir alanları ile ilgili sayılı yeni çıkarılan yasa çelişikilerle doludur. Elimize uluşan bilgileri ilk öncelediğimizide Tarsus bunun dışında kalıyor intibası vermesine rağmen, Mersin'den istenen istenen dokümanlarda ve alınan bilgilerde Tarsus'un da bu kapsama girdiği belirtilmektedir.  

Tarsus bu kapsama girmese bile Bağcılar, Huzurkent, Bahşiş, Atalar ve Yeşiltepe beldeleri ve ovadaki bazı köylerimiz kesin olarak bu kanunun kapsamı içersindedir. Yani, Tarsus girmese de dalları budanmış güdük bir Tarsus olarak kalacaktır.

Tarsus bu uygulamayla köy yapılmak isteniyor. 58 ilden büyük veyıllardır il yapılmak icin verilen mücadelemiz sonuçsuz mu kalacak? Tarsus Eshab-ı Kehf uykusundan bir an evel uyanmak mecburiyetindedir.

Tarsus'ta yaşayan herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum", dedi.