Tarsus'ta bu yıl hac görevini yapmak için kutsal topraklara giden 257 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Hacı adayları için Tarsus Ulu Camii önünde tören düzenlendi. Törene Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Müftüsü Yakup Aslan ile hacı arayları ve yakınları katıldı.  

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz törende yaptığı konuşmada, Müslüman kanının ırmaklar gibi aktığı bu dönemde kutsal topraklara giden hacı adaylarının duasına büyük bir ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.   

Başkan Kocamaz, ""İnşallah Türk milletinin, Tarsus'un bir temsilcisi olarak o kutsal yerlerde Allah'ın farzının yerine getireceksiniz. İnsan hayatında çok önemli dönüm noktaları vardır. Özellikle inanan insanların hayatında hac görevinin büyük önemi vardır.

Ama asıl önemli olan o meşakkatli, maddi ve manevi zorlukları çekerek bu görevi yerine getirdikten sonra insanın ömrünün geriye kalan kısmında hacılık vasfının devam etmesidir. Gücü olan herkes bu görevi yerine getirebilir. Önemli olan oraya gittikten sonra hacı kalabilmektir.'' şeklinde konuştu.  

Tarsus Müftüsü Yakup Arslan da, Tarsus'tan 257 hacı adayını uğurlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Hacı adayları daha sonra dualarla otobüslerine bindirilerek uğurlandı.