Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çöp sorununu çözüme kavuşturmak için başlattıkları Katı Atık Projesini Ankara'ya kabul ettirmek zorunda olduklarını söyledi.  

Çöp soruna çözüm bulmak için var güçleri ile çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Kocamaz, artık gelecek için fazla zamanımız yok, şu ana kadar bilindiği üzere iki firma ile görüştük.

Amacımız Türkiyede bir ilki gerçekleştirmek. Bunun paralelinde en iyiyi bulmak için çabalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz bu iki firmayada kamuoyuna açıkladık. Bizim önceliğimiz Tarsus Belediyesinin menfaatlerini korumak ve kollamaktır.

Çözüm bulmaya çalıştığımız bu projeyi Ankaraya da kabul ettirmek zorundayız. O yüzden kaybedecek fazla zamanımız yok. Avusturyalı ya da Kanadalı firma ile görüşmelerimizin olumlu sonuçlanması halinde belediyenin çöp masrafı olan 4 trilyon lira direk belediyenin cebinde kalacak ve böyle bir kazancımız olacak.

Biz Tarsus halkına en iyisini getirmek için uğraş veriyoruz. Umarız uğraşımız Ankara tarafından olumlu karşılanır ve Tarsus halkı böylelike kazanmış olur "" dedi.