"Tarsus Belediyesi olarak; Yüce Önder Atatürk'ün Türk Milletine en büyük armağanı olan Cumhuriyetin 80. yıldönümü coşkulu kutlamak için bir dizi proğram hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı B. Kocamaz, bu emanete "Türk'üm" diyen herkesin en iyi şekilde sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 80. Yıl dönümünde insanları biraraya getirmeyi, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarının daha sıkı hal gelmesi için gayret ettiklerini dile getiren Kocamaz, belediye olarak yol, su ve diğer hizmetlerle yetinmeyip, sosyal, kültürel ve diğer sportif etkinliklerle de insanları mutlu etmeyi kendilerine görev bildiklerini kaydetti. 

Başkan Kocamaz, 'Bu yıl Yüce Önder Atatürk'ümüzün Türk Milletine en büyük hediyesi Cumhuriyetimizin 80. kuruluş yıl dönümünü coşkulu bir şekilde kutlamak için gayret ediyoruz. Hem devlet töreni olarak hem de Tarsus'umuz da özel olarak değerlendirilecek. Bu nedenle vatandaşlarımızın tümünün evlerini ve işyerlerini bayraklarla donatmalarını, Cumhuriyetimize sahip çıktıklarını bu vesile ile göstermelerini ve haykırmalarını diliyorum. 

Ayrıca ilçemizde ve Güneyde ilk defa 28-29 Ekim tarihlerinde Yağlı Güreş müsabakaları yapılacak. Yağlı Karabucak güreşlerine Türkiye'nin tanınmış  Pehlivanları iştirak edecek. Tüm halkımızı yağlı ve Karabucak güreşlerine davet ediyorum. 

Bugün kurulmuş kadar genç ve dinamik, Bin yıllık çınar gibi Ulu Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için tüm insanlarımızı birliğe ve kardeşliğe davet ediyorum. Şimdiden Bayramımız kutlu olsun dedi. "