Mersin Haber / Mersin 8. Uluslararası Müzik Festivali, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın tarihi Kızkalesi’nde verdiği konserle başladı.

’Portakallar Müzik Açıyor’ sloganıyla organize edilen 8. Uluslararası Müzik Festivali’nin açılışı, Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan tarihi Kızkalesi’nde gerçekleştirildi. Karadan teknelerle ulaşımın sağlandığı kaledeki konsere, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Konukların yerlerini almasının ardından sahneye çıkan ünlü piyanist Fazıl Say, Bach’in unutulmaz eserleriyle konserine başladı. Beethoven ve Gershwin’den seçkiler de sunan Say, ’Kara Toprak’, ’Nazım’, ’Kumru’, ’Sevenlere Dair’ adlı parçalarını piyano eşliğinde seslendirdi.

Fazıl Say, festival kapsamında 22 Mayıs’ta Mersin Kültür Merkezi’nde, 23 Mayıs’ta da Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak. Mersin 8. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ayrıca 25 yıldır caz flamenko tarzıyla müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Al Di Meola, 23 Mayıs Cumartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak. Ünlü İngiliz Akapella topluluğu ’Swingle Singers’, 30 Mayıs 2009 tarihinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak.

Dünyanın en ünlü müzik saraylarında konserler veren, 17. ve 18. yüzyıl müziğinin dünyadaki en başarılı yorumcuları arasında gösterilen Europa Galante de, 1 Haziran’da Mersin Kültür Merkezi’nde konser verecek.