Tacikistanlı Zara Kerimova (29) iki haftalık tatilini geçirmek üzere Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik tatil beldesi Kızkalesi’ne gelerek kendisini Akdeniz’in mavi sularının kucağına attı. Kızkalesi yani turizm sezonunu Tacikistanlı güzel Zara Kerimova ile açtı.

Kızkalesi’nin muhteşem görüntüsü karşısında etkilendiğini belirten Kerimova, Rusya’da özel bir firmada çalıştığını söyleyerek dinlenmeye ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ‘’İyi ki tatilimi geçirmek için Kızkalesi’ne gelmişim. Burada sakin bir ortamda hem denizin hem de güneşin tadını çıkartıyorum. Daha önce tatil için Türkiye’ye gelmiştim ancak Kızkalesi’ne ilk kez geldim ve çok güzel buldum. Bundan sonra her zaman tatil için Kızkalesini tercih edeceğim ve arkadaşlarımı da buraya getireceğim.

Türkiye’nin ve Kızkalesi’nin fahri tanıtım elçisi olacağım. Arkadaşlarım hep Antalya’yı anlatırdı ancak buranın güzelliğini görmediklerini anlıyorum. Kızkalesi’nde Akdeniz’in güneşi, denizi ve altın sarısı kumsalının insanın içini ısıttığını buraya gelince anladım. Bende böyle güzel bir yerde tatil yapmanın zevkini çıkartıyorum ülkeme ve çalıştığım Rusya’da burada geçirdiğim güzel anları ve tatilin güzelliğini anlatacağım.’’

Tacikli güzel Kerimova’nın basın mensuplarının karşısında çok rahat tavırları ve fotomodelleri aratmayan hareket ve rahatlığı dikkat çekti. Kızkalesi’ndeki esnaflar ise ilk kez beldeye Tacikli turistin geldiğini belirterek ‘’Sezon bu yıl iyi geçecek ve bizlerin yüzü gülecek’’ dediler..