Kızılay`ın gönderdiği yardım malzemeleri Tarsus`a ulaştı.  

İlk etapta Kızılay`ın Adana Bölge Deposu`ndan Tarsus`a 950 battaniye ve 1000 kişiye yemek verebilecek kapasitede bir seyyar mutfak sevkedildi.  

Ankara`dan da 12 kişilik yardım ekibiyle birlikte 7 TIR dolusu yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Ayrıca bölgeden gelen talep üzerine 400 yatak da gönderilmek üzere araçlara yüklendi.  

Kızılay Etimesgut Merkez Deposu`ndan gönderilen yardım malzemeleri arasında 400 çadır, 1690 battaniye, 2 seyyar mutfak ile 2 bin kişiye sıcak yemek verebilecek kapasitede 3 adet S-3 ocak bulunuyor. Bunların yanı sıra afetzedelerin yerleştirildiği spor salonunun ısıtılması amacıyla 3 sıcak hava veren brülör de bölgeye ulaştırıldı.  

BAKAN GÖKALP VE DURMUŞ TARSUS`TA

Sağanak yağışlardan dolayı su baskınlarına maruz alan Tarsus'a gelen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Kaymakam Necmi Kurt`tan bilgi aldı, vatandaşlarla konuştu ve su seviyesi yükselen Berdan Barajı`nda incemelerde bulundu.  

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, tüm ekili ve dikili alanlarda, çiftçilerin uğradığı hasarın tespiti için detay çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, ``Hükümetimiz her türlü tedbiri alarak, vatandaşın mağduriyetini giderecektir`` dedi.  
   
Tarsus`un kent merkezinden geçen Berdan Barajı`nın yanlış projelendirildiğini savunan Gökalp, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

``Berdan Barajı`nda denize ulaşan kanalın rehabilite edilmesi gerekir. 17 kilometre olması gereken barajı anlayamıyorum ki geçmişte niçin 50 kilometre yapmışlar. Niye böyle kıvrımlar vermişler.

Suyun mezrasını değiştirmeye kalkışmışlar. Sıkıntılar orada. Barajlar yanlış projelendirilmiş, bunların düzeltilmesi 6-8 ay gibi kısa sürede olmaz. Daha önceki yıllarda arazi planlaması, toprak kanunu çıkarılmış olsaydı, barajların yerini doğru yapsalardı bunlar yaşanmazdı."

Sağlık Bakanı Osman Durmuş da İçel Valisi Akif Tığ`dan, içme suyu klor miktarının düzenli olarak ölçülmesini istedi.  

Osman Durmuş, beldelerde yaptığı konuşmalarda ise felaketin ardından en önemli şeyin belediyelerin içme sularını, kanalizasyon karışması ihtimaline karşı klorlamaları olduğunu söyledi  

Böyle durumlarda salgın hastalıklar meydana gelebileceğine dikkatiçeken Durmuş, belediyelerin bulanık su varsa, halkı bu sudan içmemeleri konusunda uyarmaları ve tedbir almaları gerektiğini vurguladı.