Karabucak ormanları TEMA'nın düzenlediği 43 ilden katılımcıya ev sahipliği yaparken, Orman Bölge Müdürü Nihat Öz'de Türkiye'nin çöl olmasını engelleme çalışmaları ve su havzalarının korunması konusundaki yatırımlarından dolayı Tema tarafından takdir belgesi verildi.
  
Orman Bölge Müdürü Nihat Öz okaliptüs ormanının geçmişte sivrisinek yatağı bir bataklık olduğunu, bu bataklığa okaliptüs dikilerek bataklığın kurutulduğunu, ekonomiye de yıllık 23 bin metreküp üretim katkısı yaptığını, okaliptüsün 5 yılda bir kesilecek çağa geldiğini ifade etti.

 Tema'nın Mersin'de gerçekleştirdiği ve 43 ilin temsilcilerinin katıldığı Koordinasyon Toplantısı'nın salon toplantısı tamamlandıktan sonra Karabucak Okaliptüs ormanları gezildi.

Ormancıların Türkiye'nin çöl olmasını engelleme çalışmaları ile su havzalarının korunması konusundaki yatırımlarından dolayı Orman Bölge Müdürü Nihat Öz'e Tema tarafından takdir belgesi verildi. 200 kişilik katılımla, Orman Bölge Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Karabucak Ormanları gezildi.

Tema Genel Müdürü Nihat Gökyiğit ve diğer katılımlara Orman Bölge Müdürü Nihat Öz tarafından Türkiye'nin tek ve en büyük Okaliptüs Ormanının tarihçesi, özellikleri konusunda okaliptüs üretim sahasında bilgi verildi.

Orman Bölge Müdürü Nihat Öz yaptığı açıklamada, şimdiki okaliptüs ormanının geçmişte sivrisinek yatağı bir bataklık olduğunu, yabancı ülke ormancılarının gelip incelemesi sonucu bu bataklığa çare bulunamadığını, Türk ormancıların konuyu çözerek bu bataklığa okaliptüs dikilerek bu ormanın oluşturulduğu ve bataklığın kurutulduğunu, ekonomiye de yıllık 23 bin metreküp üretim katkısı yaptığını, okaliptüsün çok hızlı büyüyerek her 5 yılda bir kesilecek çağa geldiğini, deniz kenarında rüzgarla hareketlenen kumulların tarım alanlarını tehdidi nedeniyle sahile dikilen okaliptüsle kumulların hareketinin önlendiğini böylece o civardaki tarım alanlarının kurtarıldığını ifade etmiştir.

Geziye katılanlar Karabucak Orman İşletme Şefliği bahçesinde kır yemeği yedi.