Tarsus Kadıncık 1 Barajı'nın baraj savağından 250 metre güney kesimine köyleri birbirine bağlayacak olan köprü yapımı için ön çalışmalara başlandı.

MHP İl Genel Meclisi Üyeleri Harun Keskin ve Muharrem Şimşek ile birlikte Kadelli, Göçük, Hacıhamzalı, Damlama, Alibeyli, Çiftlik, Meşelik, Yalamık, Beylice, Topaklı, Çavdarlı köyleri muhtarları, Mersin İl Özel İdare Jeoloji Mühendisi Mustafa Bahar, İnşaat Mühendisi Hasan Uluç, Harita Teknikeri Özgür Yıldırım, Topoğraf Nihat Işık, yapılması planlanan köprünün bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Meşelik köyü muhtarı Ömer Özcan, köprünün adı geçen köyler arasındaki ticari ilişkileri de güçlendireceğini belirterek, birkaç yıldır bu köprünün hayata geçirilmesi konusunda muhtarlar olarak girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İl Genel Meclisi Daimi Encümen üyesi Harun Keskin ile İl Genel Meclisi üyesi Muharrem Şimşek, yapılması için çalışmalara başladıkları Kadıncık 1 Barajının savağı yakınlarındaki köprünün Kadelli, Göçük, Hacıhamzalı, Alibeyli, Damlama ve Çiftlik köyleri ile çevrelerindeki köyler ve batı yakasındaki Meşelik, Yalamık, Beylice, Topaklı, Çavdarlı ve çevresindeki köyleri buluşturacağını belirterek, ''Bu köprünün yapılmasıyla söz konusu köyler arasında şu anda 60 km.lik mesafe, yaklaşık 10 kilometreye düşecektir. Devletimizin bu köylere yaptıkları ve yapacakları yatırımlardan tüm bu köyler yararlanacaktır'' dediler.

Yıllardır bu köprünün yapılmasının hayalini kurduklarını belirten köy muhtarları, ''Her iki kesimde meydana gelebilecek yangın ya da başka afetlere müdahale etmek şu anda çok zorken, bu köprünün yapılmasıyla birlikte müdahale çok kolay hale gelecektir. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu köprünün biran önce Özel İdare yatırım proğramına konularak, yapılmasını ve hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz'' diye konuştular.

Yaklaşık 25 metre uzunluğunda yapılması beklenen Kadıncık 1 Barajı baraj savağı yakınındaki köprü için İl Özel İdare Teknik ekibi çalışmalarını sürdürürken, Özel İdarenin yeni yatırım proğramına konulacağı ve muhtemelen önümüzdeki yıl yapılacağı belirtildi.