İnanç turizmi kapsamında Türkiye'ye 'hac ziyareti' gerçekleştiren Tarragona Başpiskoposu Jaume Pujol Balcells beraberindeki heyet ile birlikte Tarsus’ta Saint Paul Kilisesi ile Saint Paul kuyusunu ziyaret etti.

Saint Paul Kilisesinde ayin yapan Balcells ve beraberindekiler, Saint Paul kuyusundan çekilen suyu da yüzüne sürüp, dua ettiler.

Tarsus Müze Müdürü Mehmet Çavuş, Saint Paul kilisesi ile kuyusu hakkında Balcells ile beraberindeki heyete bilgi verdi.

Saint Paul Kuyusunda Tarsuslu basın mensuplarına bir açıklama yapan Başpiskoposu Balcelles, kentin tarihi dokusundan ve kültürel mirasından çok etkilendiğini dile getirdi.

İspanya için özellikle de Tarragona kenti için Tarsus ile Saint Paul'un çok büyük önemi olduğunu anlatan Balcells,"Saint Paul, Tarsus'u Tarragona'ya bağlıyor.

Bunun için bu kent bizim için çok önemlidir. Bu kentte bugün ayinimizi yaptık, dualarımızı ettik. Çok etkilendik ve çok duygulandık. Bu ziyarette bize ilgi gösteren, destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nce organize edilen etkinlik kapsamında Hıristiyanlık ile birlikte İspanya'nın en önemli mekanlarından biri olarak öne çıkan Tarragona şehrinin Başpiskoposu Jaume Pujol Balcells'in, Tarsus'a yaptığı ziyaret kentin inanç turizmi açısından önemini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Balcells'in 14 Şubat Pazartesi günü ziyaret ve temaslarını tamamlayarak, Türkiye'den ayrılacağı kaydedildi.