Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem, partisinin Belediye Başkan Adayı Avukat İhsan Çalıcı'yı tanıtmak üzere geldiği Tarsus'ta AKP Hükümeti'ne yüklendi.

İsmail Cem Hükümeti'n enflasyonun düştüğünü sık sık telaffuz ettiğini ancak insanların alım gücünün kalmadığınıysa asla söylemediğini belirtti.  

BOŞA ÖVÜNMESİNLER

YTP Genel Başkanı İsmail Cem, ""Enflasyon tabii düşer çünkü insanların cebinde parası yok. Memurun, işçinin aldığı maaşı yetmiyor. Asgari ücret açlık sınırının altında. Vatandaş zorunlu ihtiyacının dışında hiçbir şey alamıyor. Enflasyon da düşüyor. Hükümet de enflasyon düştü diye övünüyor. Buna övünülür mü?"" dedi.   

ESENLİK İÇİN SİYASET

Türkiye'de siyaseti YTP çatısı altında toplanan sosyal demokratların şekillendireceğini dile getiren İsmail Cem, ""Halkın ekmeğini büyütmek istiyoruz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek ve eğitim sistemi kurmak istiyoruz. Ülkemizin esenliğe çıkmasını arzuluyoruz ve bunun için siyaset yapıyoruz"" ifadesini kullandı.    

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı İsmail Cem, partisinin Belediye Başkan Adayı Avukat İhsan Çalıcı ve meclis üyelerini partililerine tanıtmak üzere geldiği Tarsus'ta AKP hükümetine yüklendi.  Cem, enflasyonun düşmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Hükümetin uyguladığı ekonomi politikası nedeniyle insanların alım gücünü yitirdiğini savunan Cem, ""Hükümet enflasyonun hızla düştüğünü söylüyor. Enflasyon tabii düşer çünkü insanların cebinde parası yok. Memurun işçinin aldığı maaşı yetmiyor, zati ihtiyacının dışında hiçbir şey alamıyor enflasyonda düşüyor. Hükümet de enflasyon düştü diye seviniyor. Böyle sevinme olur mu?"" dedi.

Hükümetin uyguladığı ekonomik sistem nedeniyle piyasaların tamamen durgunluğa gittiğini ifade eden Cem, seçimlerde halkın bunlara iyi bir ders vermesi gerektiğini dile getirdi. YTP'nin Türkiye genelinde ve Tarsus'ta neden siyaset yapmak istediğinin üç ana sebebi olduğunu vurgulayan İsmail Cem, ana prensiplerini şöyle açıkladı: "" Halkın ekmeğini büyütmek istiyoruz, Çocuklarımıza iyi bir gelecek ve eğitim sistemi kurmak istiyoruz, Ülkemizin esenliğe çıkmasını arzuluyoruz ve bunun için siyaset yapıyoruz.

Biz başkaları gibi rant üzerine siyaset yapmıyoruz ve arkadaşlarımızada yapmamaları için çaba göstermelerini istiyoruz."" Partisine mensup belediye Başkan adaylarının dürüst ve arkasında şaibe bırakan kişilerden olmadığını anlatan YTP Genel Başkanı İsmail Cem, bazı adayların seçimlere bütçeli açıklamalarla girdiğini ancak para kaynaklarının nereden geldiğini açıklamadıklarını belirtti.

Seçimlerde boy boy verilen ilanların para kaynağının nereden geldiğini halkın sorması gerektiğini ifade eden Cem, bizim arkadaşlarımız ""Alışveriş Düzeni"" başkanlarından olmayacaktır diyerek, temiz siyaset uygulayacaklarını hatırlattı.

 YTP'nin Tarsus Belediye Başkan Adayı'nın Avukat İhsan Çalıcı olduğunu açıklayan Genel Başkan İsmail Cem, arkadaşlarının seçimi farklı bir şekilde kazanacağını iddia etti.