Tarsus Uluslararası Protestan Kilisesi Başpapazı ve Ruhani Lideri iken, 10 gün önce Müslüman olan İlker Çınar, ölüm tehditleri aldığını öne sürdü.

Çınar (37), asistanı Sinan Yorulmaz ile düzenlediği basın toplantısında, l987 yılında henüz l7 yaşındayken kendisine sevgiyle yaklaşan öğretmen bir misyonerin çabasıyla Hıristiyan olduğunu söyledi.

Çınar, l993 yılında eğitime başladığını ve İzmir Efes`teki Tranus İncil Akademisi`nden 2002`de mezun olarak Uluslararası Protestan Kilisesi Başpapazı ve Ruhani liderliğine yükseldiğini belirterek, ``Türkiye`de on binlerce Türk Hıristiyanlığa geçti.

Misyonerlik faaliyetlerine inanılmaz sınırsız kaynak kullanılıyor. Son yıllarda Hakkari, Şırnak, Van, Bitlis ve Kilis`te binlerce Müslüman`ı, Hıristiyan yaptık`` dedi. İslamiyeti seçtiğini ve artık İslamiyet için çalışacağını ifade eden Çınar, ``Benim Hıristiyanlıktan ayrılma kararım Pentagon`a kadar ulaşmış. Ölümle tehdit ediliyorum ama korkmuyorum`` diye konuştu.

Çınar, şöyle devam etti: ``Benim sözüm inancında samimi olan kişilere değil, aksine inancı kullanarak stratejiler yapan, kültür erozyonu yaratan, toplumda etnik grupları hedef seçerek bunlar üzerinde senaryolar hazırlayan, toplumda çatışmalar çıkarmak isteyen ve Türk ulusunu yok etmek, bu mozaiği bozmak isteyerek bir İncil ülkesi yaratmak isteyen, dış odaklı servislerce desteklenip, çok iyi bir eğitimle organize edilen misyoner ve destekçilerine karşıdır. İslamiyeti yeniden seçmemin nedeni, alevi ve Kürtlerin üzerinde yoğunlaşmamızın, yani onların üzerinde oyun oynamamız istendiği içindir. Bunu kabul edemezdim.

Türkiye`mizin nüfusunun yarısına hitap edecek hale gelen bu katiller, üzülerek söylemeliyim ki milli duygusu gelişmemiş karakter yapısı olgunlaşmamış gençlerimizi seçmektedirler. Büyük bir sabır ve bilinçle hareket ederek, sistematik ve stratejik komplolarla sosyoloji ve psikolojiyi de kullanarak işlerini icra etmektedirler.

Oluşturulan toblonun gerçek amacı Doğu`nun siyasi, askeri, sosyal ve kültürel yapısını değiştirerek batılılaştırmak ve hazıra konmaktır. Bütün çalışmalar bu doğrultuda gerçekleşmektedir. Yüreğinde Türkiye sevdası olanlarla birlikte hep beraber tek yumruk ve tek yürek olarak, şerefimizle bunlara karşı önlem almalıyız.``