Görkemli bir açılışla hizmete giren ve içerisinde iki konferans, bir tiyatro ve üç sergi salonu barındıran İstanbul’daki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezindeki ilk sergi Tarsuslu Gazeteci-Ressam Etem Çalışkan tarafından Atatürk temalı resim sergisi ile gerçekleştirildi. Atatürk portreleri ve sözleri ile beğeni toplayan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Bir süre önce Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’i makamında ziyaret eden Çalışkan, Başkan’ın, kendi çalışmalarından oluşan sergi isteğine olumlu yanıt vermişti.

Etem Çalışkan, sanata ve sanatçıya verdiği önemden ötürü Başkan Zengin’e teşekkürlerini belirtip, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezine özel hazırlayacağı resim sergisini, orada açmaktan gurur duyacağını ifade etmişti.