Türk bayraklı ‘Horizon-1’ isimli kuru yük gemisinde rehin tutulan gemicilerden Mehmet Sürmeli’nin (23), Tarsus’ta bulunan ailesinin evinde endişeli bekleyiş sürüyor. Baba Nusret Sürmeli, gözyaşları içerisinde, “Yavrumu korsanların elinden kurtarın” dedi.
Tarsus’un Barbaros mahallesinde ikamet eden baba Nusret Sürmeli (52), 3 çocuğundan en küçüğü olan Mehmet Sürmeli’den uzun süredir haber alamadıklarını kaydederek, “Oğlumun asıl mesleği berberlik. Fakat geçtiğimiz yıl arkadaşlarının etkisiyle gemide çalışmaya karar verdi. Bana, ‘Baba gemi para kazanmam açısından daha iyi. Ayrıca sigortamı da yapacaklar’ diyerek, gemide çalışmaya başladı” diye konuştu.
Ukrayna’dan Çin’e gitmekteyken geçtiğimiz haftalarda Aden Körfezi’nde Hollanda bayraklı ‘Titan’ isimli gemideki korsanlar tarafından kaçırılan kuru yük gemisi ‘Horizon-1’de çalışan Mehmet Sürmeli’nin, olay gerçekleşmeden önce evini sık sık aradığını kaydeden baba Nusret Sürmeli, “Kaçırılma olayı gerçekleşmeden önce oğlum sık sık bizleri arardı. Kaçırılma olayının yaşanmasının ardından oğlum Mehmet evi arayarak, korsanların kendilerine baskı yaparak, ‘Ailelerinizi arayın; şirkete baskı yapsınlar ve istediğimiz fidyeyi bize versinler’ söylemlerinde bulunduklarını dile getirdi.
Kaçırılma olayının ardından şirket yetkilileri bir kez evimize gelerek bizlerden sakin olmamızı ve evlatlarımızı kurtaracaklarını söylediler. Fakat aradan 23 gün geçmesine rağmen her hangi olumlu haber alamadık. 3 gün önce tanımadığımız bir numaradan ev telefonumuz arandı. Telefonu kaldırdığımızda yabancı lisanla birileri konuşuyordu. Ben Arapça ve yeğenim İngilizce irtibat sağlamak istememize rağmen, diyalog kurma şansımız olmadı. Daha sonra kodları internetten inceledik ve Somali’den biri tarafından arandığımızı anladık. Daha sonra ise kimse aramadı” dedi.