Yasadışı örgütün eylemlerine önceki gün bir yenisi eklendi. Hizbullah, Atatürkçü kimliğiyle öne çıkan imamı kaçırdı.

İki yıl önce Tarsus'ta art arda 2 öğretmeni öldüren, Mersin'de feminist İslamcı Konca Kuriş'i kaçırdığı ileri sürülen Hizbullah, bu kez Tarsus Benlizade Camii İmamı Ahmet Aydın'ı kaçırdı. Polisin operasyonu sonucu yakalanan 11 kişiden 5'i tutuklandı.

Tarsus'un Gazipaşa Mahallesi'ndeki Benlizade Camii'nin Atatürkçü çizgisiyle tanınan imamı, 34 yaşındaki 2 çocuk babası Ahmet Aydın, örgütün faaliyetlerine engel olduğu için, iki hafta önce kaçırıldı.

Cami içinde Hizbullah'ın örgütlenme çalışmalarına engel olduğu belirtilen imam Ahmet Aydın'ın kaçırılmasının ardından polis operasyon başlattı. Tarsus'ta oluşturulan özel ekiplerin başlattığı operasyon sonucu, örgütün ilçede ilk kez bir sığınağı ortaya çıkarıldı.

YERALTI SIĞINAĞI

Bağlarbaşı Köyü yakınlarında, ahır gibi yapılan ve dikkat çekmemesi için üzerine saman torbaları dizilen sığınak içinde, özel sorgu ve işkence bölümleri bulundu.

Toprağın yaklaşık 2.5 metre altındaki sığınağın yapımının yeni tamamlandığı ve örgütün burada henüz kimseyi sorgulamadığı belirlendi.

Tarsus'ta yaklaşık 4 yıldır görev yapan imam Ahmet Aydın'ın kaçırılması, ailesini ve yakınlarını perişan etti. 33 yaşındaki Fatma Aydın, eşinin Hizbullah örgütünce sürekli ölümle tehdit edildiğini belirterek şunları söyledi:

‘‘Hizbullah örgütü elemanları eşimi sürekli sıkıştırarak, cami kapısının akşam namazından yatsı namazına kadar olan sürede açık bırakılmasını istiyorlardı. Ancak eşim yasalara aykırı olduğu için bu isteği yerine getirmedi. Cami lojmanında oturduğumuz için sık sık tartışmalarına tanık oluyordum.

KOCAMI BULUN

Özellikle yaz aylarından itibaren bu tartışmalar arttı. Her defasında direnen eşime ‘Bunu yanına koymayız, aklını başına topla. Eğer böyle devam edersen seni yok ederiz' diyorlardı.

Eşime, bunlarla uğraşmamasını söyledim. Ancak bana ‘Bu ülkenin geleceği için bunlara karşı çıkmalıyız' diyordu. Ama işte sonunda olan oldu. Eşimin hayatından endişe ediyorum.''