İstanbul'da yakalanan yasa dışı Hizbullah terör örgütünün sözde Akdeniz sorumlusu M.E.E'nin Tarsusta 7 kişinin cesedini gömdüklerini itiraf ettiği hücre ev ve çevresinde yapılan kazı çalışmalarında bulunan ceset sayısı 6'ya yükseldi.

Bağlar Mahallesi, Akyokuş mevkiindeki hücre evin yanındaki tepede yapılan kazı çalışmalarında şu ana kadar 6 cesede ulaşıldı. Naylona sarılmış ve bir çuvala konulmuş olarak bulunan bir cesedin Tarsus'ta kaçırılan din görevlisi Ahmet Aydın'a ait olduğu sanılıyor. Bulunan cesetlerin yapılan incelemelerinde Hizbullah militanlarının söz konusu kişileri zincirle boğdukları anlaşıldı. Cesetler kimlik tesbiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderiliyor.

BETON SIĞINAKLAR

Bu arada bölgede yapılan araştırmada barakaların altında yaklaşık 1 metre betonla kaplanmış sığınaklar bulundu. Tabutluk adı verilen sığınaklarda işkence bölümleri, naylon, boğma ipleri, demirler ve çeşitli işkence aletlerinin bulunduğu görüldü.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Diğer yandan hücre evi ile evin yakınındaki bir tepede olduğu tesbit edilen diğer cesetlerin çıkarılması için Tarsus Belediyesi'ne ait 2 iş makinası ile 10 kişilik ekip kazı çalışmalarını sürdürüyor. Ceset çıkarma çalışmaları sırasında çevreye yayılan kötü koku, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor.