Anavatan Partisi Tarsus ilçe Başkanı Hilmi Patır, gerçekleşecek olan olağan il kongrelerinin 25 Ekim 2003 cumartesi günü yapılacağını ve eski yeni tüm partililerin davetli olduğunu belirtti. 

ersin Şoförler Odası konferans salonunda saat:10.00'da 8. Olağan kongrenin yapılacağını bildiren Hilmi Patır, konuyla ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

" 3 Kasım seçimleri her ne kadar, halkımızın istediği gibi tek başına iktidara çıkarmış isede bunun kafi gelmediği anlaşılmıştır.

Türkiye'nin önünü açan Anavatan 83 ruhunu yeniden canlandırmak için bu potansiyelin biz Anavatanlılarda var olduğuna inanıyoruz.Türkiye'nin geride kalan senesinde Anavatan Partisinin sayısız hizmeteler, yenilikler, değişim ve dönüşümler var.

Şu anda ilk defa meclisin dışında kaldık. Aldığımız bu netiçe elbette hepimizi üzmüştür.   Anavatan partisini aldığı oy oranıyla değerlendirmek mümkün değildir. Partimizin geride kalan 20 senede Türkiyemize kazandırdıklarına bakarak geleceği planlamız lazım.

Milletimiz son 10 yıldaki seçimlerde bize hep uyarısını yaptı. Fakat bu uyarıları algılamakta geciktiğimizi düşünüyoruz. Şimdi Anavatan Partisinin ve Türkiye'nin geleceğe merhum Özal'ın değişimci -yenilikçi ve özgürlükçü çizgisinde dürüst lider A. Talip Özdemir önderliğinde yeniden inşa etmenin fırsatını yakaladığımızı düşünüyoruz.

Onun için 8. olağan il kongremizin Anavatan Partisinin Tarsus'un,Mersin'in ve Türkiye'nin önünü açmasını istiyoruz.  "