Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti, İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplandı.

Toplantıya İlçe Mal Müdürü Yasin Tuna, ilçe Sağlık Grup Başkanı Dr. V. İbrahim Taner, , İlçe Tarım Müdür V. Hasan Keneş, mahalle muhtarları temsilcisi Fatih Mahalle Muhtarı Turgay Benli, hayırseverler İbrahim Saf, Av. Selman Kakun ve Özgül Özçelikçi katıldılar.

Toplantıda 10 gündem maddesi ve 202 ailenin durumu görüşüldü ve belirtilen maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonunda 101 vatandaşa 14 bin 903 TL tutarında nakit para, sağlık, yol ve barınma yardımı verilmesi kararı alındı.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Avukat Hakkı Meniz, yazılı basın açıklaması yaparak kamuoyuna umut verici bilgiler verdi.

Hükümetin, Mersin ve Tarsus için yeni hizmetlere imza attığını, tamamlanmış hizmetlerin açılışlarının yapıldığını ve yapılmakta olanların da hızlandırıldığını belirten Meniz, “600 yataklı yeni Tarsus Devlet Hastanesi için Ekonomi Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Zafer Çağlayan ve Sayın Vekilimiz Ahmet Tevfik Uzun’un girişimleri ile hükümetimiz tarafından 117 milyon TL ödenek çıkartıldı. Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz 82 Evler Mahallesi Topraksu Araştırma Lojmanlarının bulunduğu istenilen arsayı hastane yeri olarak imar tadilatı yaptıktan sonra Belediye Meclisinden geçirirse bu yıl temeli atılacak” dedi.

Gündemde olan tüm projelerin bir bir hayata geçirileceğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı hakkı Meniz, “Kazanlı- Tarsus Turizm alanı için sahil yolu çok kısa bir süre sonra yapılmaya başlanacak. Turizm bölgesi için ilk hamle atılmış olacak, bu yatırımlar en az bölgemiz için 10 bin kişilik istihdam sağlayacaktır.

Tarsus ve Çamlıyayla yolları bir an evvel bitirilecektir. KÖYDES ve BELDES kapsamında köy ve beldelerde su, asfalt yol, köy içi parke yolu olmayan kalmayacaktır. Tarsus Adalet Sarayı bir an evvel bitirilerek 2012 yılında hizmete açılacaktır. Adana- Mersin ortak Çukurova Havaalanı en kısa zamanda Tarsus'ta temeli atılacak Olimpiyatlara kadar da inşallah yapımı yetiştirilecektir” şeklinde konuştu.