Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatı, Diyarbakır’da meydana gelen ve 13 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan ve terör olaylarını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

İlçe Başkanı Hakkı Meniz imzasıyla yayınlanan açıklamada “Şehit haberleri, ailelerinin ve milletimizin olduğu kadar bizleri de derinden yaralamıştır” denildi.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Av. Hakkı Meniz, “Geride bıraktığımız dönemde ülkemizde var oluş nedenlerinin bir bir elinden alınmasıyla karamsarlığa kapılan, adeta yok oluşunun son çığlıklarını atan yasa dışı terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha göstermiş ve terörden, kandan beslendiğini, bu yolla propagandasını yapmaya çalıştığını ne yazık ki tekrar ortaya koymuştur. Türkiye bu kanlı oyunlara 30 yıldır şahit olmuş ve bu aziz millet her defasında birlik ve dirliğini, bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmiş, terör örgütüne de en güzel cevabı bu yolla vermiştir” diye konuştu.

“Son olarak Diyarbakır’da yapılan saldırıda şehit olan tüm asker ailelerimizi ve milletimizi üzdüğü kadar bizi derinden yaralamış ve partimiz aleyhine fitne tohumları ekenlere bir cevap olmuştur” şeklinde konuşan Meniz, açıklamasında şu noktalara değindi:

“Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Gerçekleştirdiği son saldırılarla evlatlarımızı şehit eden bu cani örgüt, cehaletinin ve amaçsızlığının pençesinde sıktığı kurşunların, akıttığı kanın; bu vatanın bölünmez bütünlüğünü üzerinde etkisinin sıfır olduğunu düşünemeyecek, bilakis vatan toprağına olan bağlılığımızı kat be kat artırdığını tahayyül edemeyecek kadar akıldan yoksun ve kördür.

Unutulmaması gereken şudur ki; bu şanlı millet hiçbir şart ve koşul altında, değil üç beş çapulcuya istiklal şairimizin tabiriyle “Yedi iklimi cihan’a” dahi boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Türkiye bu gün güçlü ordusu ve vatansever milletiyle dik duruşunu sergilemeye devam edecek ve teröristlere şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada gereken cevabı verecektir.

Umulur ki gerek yerel gerekse ulusal siyasetçilerimiz artık bu sorunun çözümünde engel değil destek, yıkıcı değil yapıcı eleştirilerle katkıda bulunur, bu sorunun partiler üstü olduğunu ve çözümün parti meselesi değil, bir devlet meselesi olduğu konusunda hem fikir olma imkânına kavuşuruz.

Son olarak kimsenin şüphesi olmasın ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla boyanmış şanlı bayrağımız vatan toprağındaki son ocak tütene kadar şanla şerefle dalgalanmaya devam edecek ve bunun aksini mali hülyalarında görenler her daim yanılacaklardır…”