Gülek belediye başkanı Tekin Çelik, Toros ve Bolkar dağlarının eteklerinde bulunan ve 2006 yılında Turizm Bölgesi ilan edilen Karboğazı'nda imar çalışmalarına yeniden başlanırken, 3 olan pist sayısının 4'e çıkarıldığını söyledi.

Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Karboğazı Kayak Merkezi ve tesislerinin Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'ni turizm alanında destekleyecek en önemli proje olduğunu, ancak Karboğazı'nın Turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen bürokratik çalışmaların istenildiği düzeyde hızlı yürümediğini söyledi.

Karboğazı kayak merkezi projesinin Çukurova bölgesi için büyük bir ihtiyaç haline geldiğini, hafta sonları kar görmeye gelen araç sayısının 3 binin üzerinde olduğunu, bu nedenle artık bu işi yatırım eylemine dönüştürmek gerektiğini belirten Tekin Çelik, ''Pist sayısı 4'e yükselip, 2. etap ilanı yapılınca Bakanlık 1/25 bin çevre düzeni planı onaydayken, beklemeye aldı. Yeniden çizilen plan dahilinde çalışmalara yeniden başlandı.
Bölgenin yeniden Jeolojik etüdleri yapıldı. İmarla ilgili çalışmalar tekrar başladı. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek olan heyeti bekliyoruz. Heyet geldiğinde pist yerlerini onaylayacak. Ardından teleferiklerle ilgili çalışmalar başlayacak. Daha önce projede 3 pist vardı, ancak Karboğazı'nın doğusunda bulunan Elmalı boğazına da bir pist yapılacak'' dedi.

Tekin Çelik, Karboğazı Turizm Bölgesi'nin Türkiye'nin en gözde kayak merkezi olacağını belirterek, Valiliğin yeni imar çalışmalarını biran önce bitirmesi ve yatırımlara biran önce başlanmasını arzu ettiklerini belirterek şunları kaydetti;

''Son günlerde yağan şiddetli kar nedeniyle kapalı olan yolu açmakta zorlanıyoruz. Karboğazı şölen alanına gelmek isteyen binlerce araçtaki vatandaşlarımız alana giremedikleri için kar keyfini yol kenarlarında çıkardılar. Piknikçiler eşsiz doğa manzaralarıyla beraber kardan adam yapıp, mangal keyfi ve kartopu oynamanın tadını çıkardılar.

Bölgenin turizm açısından hareketlenmesine, dolayısıyla gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Mersin-Tarsus-Gülek-Karboğazı Turizm Merkezi Projesi, Tarsus-Kazanlı Sahil bandı projesi ile entegre olarak ''Kayak turizmi ve Deniz turizmi seçiminde önemli bir fırsat olacaktır. Karboğazı'nın doğal ortamı ve yağan düzenli kar, kayakçıları buraya çekecektir. Kar yerine deniz turizmi isteyen yerli ve yabancı turistler ise 40 dakikada denize ulaşabileceklerdir.''