Tekin Çelik, Karboğazı'nın zaman içerisinde Türkiye'nin çok tanınan kayak merkezleriyle boy ölçüşecek bir potansiyele sahip olacağını söyledi.  

Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, ""Karboğazı Dağ ve Kayak Turizmi"" projesi kapsamında çalışmaların devam ettiklerini belirtti.Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, yayınladığı basın bülteninde konuya ilişkin olarak açıklamasına şöyle devam etti:""Gülek-Karboğazı'nın Turizm bölgesi ilan edilmesi için, bölge milletvekillerine de önemli görevlerin düştüğü, kamuoyunun bildiği gibi bir gerçektir.

Geçen yıl Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu ve Mersin'in bütün bürokratlarının katıldığı bölge gezisi sonrasında oluşan olumlu hava maalesef hizmete başlama konusunda projeye katkı sağlamadı. Oysa kayak sporu yapılabilecek bir mekan bölgemizin çok önemli bir eksiğidir.

Karboğazı bölgesi uzun inceleme sonucu kayak merkezi olarak karar verilen bir bölgedir. Türkiye'nin çok tanınan kayak merkezleriyle zaman içerisinde boy ölçüşecek bir potansiyele sahiptir.

Bu bilgiler konunun uzmanlarınca böyle değerlendirilmektedir. Karboğazı Kayak Projesinden önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak beyinde desteklediği bölgenin hemen doğusunda yer alan Gülek-Elmalı Boğazı Kayak Merkezi Projesiyle ilgili olarak Sayın Aytaç Durak yaptığı en son değerlendirmede Karboğazı Kayak Merkezi Proje için daha uygundur açıklamasını yapmış ve Karboğazı Kayak Merkezi Projesine destek verdiğini bizzat dile getirmiştir. Gülek, bu konuda bölge milletvekillerine görev düştüğünü söyledi.