On altı büyük imparatorluk kuran ve insanlığa örnek bir ahlak sunan üstün manevi değerlere sahip bulunan Türk milletinin, iktisaden geri basamakta olamayacağını ifade eden Rıza Nur Fenk, "Türk aydınları dış dünyadan kendi toplumumuza ilim, teknik getirmek yerine; batının batıl ve kokmuş itikat ve itiyatlarını getirmiştir"dedi.

Vakıf şube binasında düzenlenen haftalık sohbet toplantısında konuşan Fenk, "Türkiye'nin bugün başta insan varlığı ve insan gücü olmak üzere bütün imkânları ilim, ahlak ve adalet şuuru iÇinde seferber edilmelidir.

Bu hareket var olmak, yok olmak endişesi ve korkusuna dayanmamalı, büyük devlet olmak azim ve kakarı iradesinden doğmalıdır.

Türk milleti elbet bu hedefe ulaşacak, insanlığı hayıra Çağırmak, iyiliği emretmek gibi tarihi ve manevi görevini yerine bir kere daha getirecektir"diye konuştu.

Türk milletinin yükselişi iÇin bu büyük hamleleri yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Rıza Nur Fenk, "Milletimize hizmet yolunda ne kadar büyük güÇlükler ve tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzu bilmekteyiz.

Fakat güÇlükler bizim azmimizi ve mücadele gücümüzü bir kat daha arttırmaktadır. Muvaffak olacağımıza emin bulunmaktayız"şeklinde konuştu.