Mersin Haber / Tarsus İlçe Güvenlik Spor Kurulu Kaymakamlık toplantı salonunda toplandı.

Toplantıya Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ve Sağlık Grup Başkanı Hidayet Kar katıldı.

Bu Pazar günü Tarsus’ta oynanacak Tarsus İdmanyurdu-Van Belediyespor maçının masaya yatırıldığını toplantıda maç öncesi ve sonrası alınması gereken, tedbirler konuşuldu.Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödemerden, maçta her hangi bir olay çıkmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Gödekmerdan;“Ligin son maçında bir tatsızlık çıkmaması için yoğun bir şekilde tedbirlerimizi alacağız. Vilayetten panzer ve çevik kuvvet ekibi istedik. Ayrıca Jandarma’dan da bir birlik hazır bekleyecek. Çok sayıda ambulansta görev alacak. Bizim işimiz asayişi ve güvenliği sağlamak. Bu müsabakanın dostluk ve kardeşlik içinde geçmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Mersin İdmanyurdu taraftarlarının Tarsus İdmanyurdu taraftarına karışmaması için hassas davranacaklarını dile getiren Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ise, Mersin İdmanyurdu’nu simgeleyen forma, atkı, tişört gibi eşyalar ile gelen taraftarları içeri almayacaklarını söyledi.

Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ise, Van Belediyespor maçınını kendileri için onur maçı olduğunu belirterek, kendilerini ne Van Belediyespor’un ne de mersin İdmanyurdu’nun ilgilendirmediğini dile getirerek, sahaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Van Belediyespor Tarsus İdmanyurdu’nu yendiği takdirde ilk ikiye girerek, Bank Asya 1. Ligine çıkacak. Van Belediyespor’un Tarsus İdmanyurdu’na yenilmesi halinde Mersin İdmanyurudu ilk ikiye girerek, Bank Asya 1. ligine çıkacak.

Bu nedenle bu kritik maçta Mersin İdmanyurdu taraftarlarının Tarsus İdmanyurdu taraftarlarının arasına karışıp, olay çıkarmasından korkuluyor.

Bu nedenle bu maçta güvenlik önlemleri maksimum seviyeye çıkarılacak.