Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti. Yerel seçimler için bu hafta sonu düğmeye basacak olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal start öncesi bazı belediye başkanlarına CHP rozeti takacak.

Baykal'ın Macit Özcan'a CHP rozetini bugün yapılacak olan grup toplantısında takacağı öğrenildi. Başkan Özcan dün Ankara'ya hareket etti. 

GENİŞ YANKI BULDU!

Uzun zamandır CHP'ye transferi konuşulan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın CHP'ye geçmesi Mersin'de geniş yankı buldu. Parti içi kaynaklar; Özcan'ın CHP'ye geçmesinin bir anlamda CHP adayı olduğu anlamına geldiğine dikkat çekiyor. DSP'den seçilen Başkan Özcan'ın CHP'ye katılmasıyla sosyal demokrat oyların bölünme tehlikesinin de sona erdiği kanısı hakim.  "

SEÇİM STARTI 

Yerel seçimler için düğmeye basan CHP'de 6-7 Aralık tarihlerinde yapılacak toplantıya partili belediye başkanları ile il başkanları katılacak. Toplantıda CHP'ye geçecek diğer belediye başkanları da rozet takılacak. Başkan Özcan'ın CHP'ye geçmesiyle birlikte aylar öncesinden aday adaylıklarını açıklayan isimlerin dün parti binasında biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın CHP inadı meyvesini verdi. CHP'ye geçmesi kesinleşen Başkan Özcan dün parti rozeti takmak için Ankara'ya gitti. Başkan Özcan bugün yapılacak olan Grup toplantısında resmen CHP'li olacak. Macit Özcan'ın CHP'ye geçtiği ve parti rozetini Genel Başkan Deniz Baykal'ın takacağı haberi parti kulislerine bomba gibi düştü.

Yerel seçimler için son hazırlıklarını yapan CHP Ankara'da 81 il başkanı, 395 belediye başkanı, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılacağı toplantıyı bu hafta sonu yapacak.

Başkan Özcan'ın da CHP'li olarak katılacağı toplantıda bazı belediye başkanları da CHP'ye katılacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın CHP'ye katılması için çalışan bazı Mersin milletvekilleri ve parti yöneticilerinin özellikle sosyal demokrat oyların bölünmemesi için Özcan'ın CHP'de olması gerekliliğini işaret ediyordu.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın CHP'ye geçmesi üzerine aday adaylığı çalışmalarını yürüten isimlerin dün il binasında biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.Biraraya gelen Serdal Kuyucuoğlu, Adil Aktay, Burhan Tekniker ve Ahmet Akın genel merkezin bu tasarrufunu eleştirdikleri öğrenildi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan 28 Mart'ta yapılacak olan seçimlerin yerel seçim olmanın ötesinde bir anlam taşıdığına dikkat çekerken, ""AKP ile CHP arasında ikili bir yarış olacak. Seçmen seçimin öneminin arkında olarak sandığa gitmeli"" dedi.