CHP Tarsus İlçe Başkanı A.Kadir Filiz görevinden istifa etti

Filiz, yayınladığı açıklamasında Tarsus Belediye Başkanlığına aday gösterilen Adil Aktay için kamuoyunun ve partisinin hiçbir görüşünün alınmadığını ve altı aday adayının en demokratik hakları olan seçilme hakkının taraflı olarak gasp edilişinin hiç bir haklı nedeni olmadığını belirterek istifası ile ilgili olarak şunları bildirdi: ""Partimizde sağlamış olduğumuz barışık ortamı çekemeyenler parti içerisinde provakasyon düzenleyip geçmişte olduğu gibi insanları sindirmeye çalışıp, partinin gelişen ve büyüyün yapısına engel olmuşlardır.

Bu olayları Genel sekreterimiz Önder Sav Beye ve Genel Başkan Yardımcımız Eşref Erdem'e ve Mersin milletvekillerimize anlatmış, bu olayların önüne geçilmesini istemişimdir.

Yerel seçimlerin yaşandığı bu sıcaklıkta, üzülerek ifade ediyorum ki, bu konuda en küçük bir destek tarafıma sağlanmamıştır. Belediye başkan adayının belirlenmesinde, kamuoyunun hiçbir görüşünü allmadan, yönetimimizin ve benim bu atamada görüşlerim dikkate alınmadığı, yasal süreç içerisinde belediye başkan aday adayı 6 arkadaşımızın en demokratik hakları olan, seçilme hakkının taraflı olarak gasp edilişinin hiçbir haklı nedeni yoktur. 

 Tüm umutlar, tüm gözler CHP'ne yönelmişken ve seçim kazanma ibresi %51'lerde zorlama noktasına geldiği anda ilçe başkanının, ilçe yönetiminin ve kamuoyunu dikkate almayarak yapılan bir atama, seçimi kazanma şansını tersine çevirmiştir.

Üstelik, tüm sosyal demokratların sağ partilere kaymalarına neden olmuştur. Bu anti demokratik yapılaşma içerisinde, böyle bir seçimin kaybedilme sorumluluğunu partim adına taşımayacağımı bildirir, ilçe başkanlığından istifamın kabülünü arz ederim."