Seyhan Belediye eski Başkanı CHP’li Ahmet Cevdet Yağ’ı öldürmekten aranan Mustafa Coşkun Özçakmak, günler sonra gittiği evinde, kızının polise verdiği bilgiler üzerine yakalandı.

Poliste ifade vermeyen Özçakmak, özel konuşmasında ise “Yolsuzluklar yapıyordu, vurdum” dedi.

Adana’nın metropol Seyhan İlçesi Belediye eski Başkanı ve aynı belediyede meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Ahmet Cevdet Yağ’ı (61) öldürüp kaçan Mustafa Coşkun Özçakmak (54), günler sonra gittiği evinde, kızının polise verdiği bilgiler üzerine önceki akşam 19.45 sıralarında yakalandı.

Cinayet sanığı susma hakkını kullanarak poliste ifade vermedi. Sorgu dışındaki özel konuşmasında ise “Ahmet Cevdet Yağ belediyede birtakım yolsuzluklar yapıyordu, bu yüzden vurdum. Hak etti, öldürdüm” dedi.

Kendini dine vermiş

Üzerinde yeni kıyafeti, yeni ayakkabısı, pardösüsü bulunan, şıklığıyla dikkat çeken Özçakmak, olay sonrası Tarsus’un Baharlı Köyü’nde kaldığını, firarda olduğu dönemde kendini dine verdiğini ve bir türbeyi devamlı ziyaret ettiğini söyledi.

Özçakmak, “Ben ziyaret etmeyince hep rüyalarıma giriyordu” dedi. İnşaat mühendisi ve müteahhit, iki çocuk babası Ahmet Cevdet Yağ, 12 Ocak’ta aracına bindiği sırada mahalleden komşusu ve aralarında akrabalık ilişkisi de bulunan Mustafa Coşkun Özçakmak tarafından kurşunlanmıştı.

“Jilet Coşkun” lakaplı, biri öldürme dört suçtan sabıkalı Özçakmak hakkında, Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gıyabında dava açılmıştı. Polis ömür boyu hapsi istenen Özçakmak’ı yakalamak için bugüne dek 100’e yakın adrese baskın yaptı.