Tarsus Kuvayi Milliyeciler derneği yöneticileri Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'ı makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Erguvan ziyaretten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, Kuvayi Milliyecilerin düşman işgali günlerinde sivil bir milis hareketi olarak büyük başarılar elde ettiklerini söyledi.

Dernek Başkanı Mehmet Topal ise, Bu ülkede nazlı nazlı dalgalanan al bayrağın gölgesinde bugün hür ve bağımsız olarak göğsümüzü gere gere dolaşabiliyoruz diyerek, "Türk ve Müslüman olduğumuzu söyleyebiliyor, inanÇlarımızı yaşayabiliyorsak, bu, o kahramanlar ve mübarek insanların sayesindedir."dedi.

öte yandan Başkan Mehmet Topal, "Bu vatanın kolayca vatan olmadığını, nice canların hayatlarının baharında ülkenin hür ve bağımsız olabilmesi, Türklüğe vurulmak istenen prangaların kırılması, ülke geleceğinin kurtarılması, esaret zincirinin koparılması gayesiyle şahadet şerbetini iÇtiğini biliyoruz.

özellikle genÇ nesillerimizin o kahramanların serdettiği olayları iyi okumak, iyi öğrenmek, iyi kavramak ve bunlardan ders Çıkarmak mecburiyeti vardır. Çünkü bu vatanın gerÇek sahibi Aziz Atatürk'ün de belirttiği gibi genÇlerdir.

Bu ülkenin geleceği geÇmişten ders Çıkaran genÇlerin sayısının Çokluğuyla garanti altına alınabilir. Yoksa kuru kuruya Batı hayranı, geÇmişinden ve öz değerlerinden kopuk, ülke gerÇeklerinden uzak, iÇerisinde yaşadığı toplumun millet olmasını sağlayan örf, adet, gelenek ve göreneklerinden uzak, inanÇ değerlerini bilmeyen, büyüklerine saygı, küÇüklerine sevgi beslemeyen, kutsal değerlerinden bihaber genÇlik ile ülke geleceğinin garanti altına alınabilmesi mümkün değildir."şeklinde konuştu.