Mersin Haber / Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kösbucağı köyünde bir camide yangın çıktı. Yangında cami büyük hasar gördü.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında bir çocuğun kahvehanedeki vatandaşlara haber vermesiyle caminin bodrum katında yangın çıktığı anlaşıldı. Kullanılmayan eşyalarının bulunduğu belirtilen bodrum katını kısa sürede saran yangın nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Köylüler, haber verdikleri itfaiye ekipleri gelene kadar hortumlarla ve ilaçlama tankerleri ile yangına müdahale etti. İçerideki eşyalar kadınların da çabalarıyla kurtarıldı.

Yaklaşık 2.5 saat süren yangına Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 3 arazözün yanı sıra, Erdemli belediyesi, Kocahasanlı, Limonlu, Kumkuyu, Tömük, Kargıpınarı belde belediyeleri itfaiye ekipleri ile çok sayıda vatandaş müdahale etti. Rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken, yangın, cami duvarının bir bölümünün kırılarak içeriye köpük ve su sıkılmasıyla söndürülebildi.

Olay yerine gelen Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ile İlçe Müftüsü Mustafa Topal, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çıkış sebebi bilinmeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.