Tarsus'ta öldürülen Halil İbrahim Ay'ın katil zanlıları oldukları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Önceki gün Girne mahallesinde bir evin önünde meydana gelen Halil İbrahim Ay'ın (22) silahla yaralanması ve kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesinde ölmesi sonucu,Emniyet güçleri olay yerinde yaptığı çalışmalar ve görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine olayın katil zanlısı olarak C.D.'ın peşine düştü.

Yapılan takip ve araştırmalar sonucunda ilk etapta katil zanlısı olmasından şüphelenilen C.D.'yi yakaladı.

C.D'yi gözaltına alarak sorgulayan emniyet güçleri katil zanlısının C.D'nin değil kardeşi İ.B.D olduğu kanaatine vardı ve cinayetle ilgili yeni bulgulara ulaştı.

Emniyet güçleri sorguda elde ettiği bilgiler ışığında katil zanlısı olarak belirlediği İ.B.D'nin (18) peşine düştü. Bu arada C.D hakkında hazırlanan evraklarla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Halil İbrahim Ay'ın öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği kanısıyla katil zanlısı olarak ölen Halil İbrahim Ay'ın  firarda olan kayınbiraderi İ.B.D ise polis tarafından yapılan aralamalar sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. 

Eniştesinin katil zanlısı İ.B.D hakkında hazırlanan evraklarla birlikte polis nezaretinde Tarsus Adliyesine çıkarıldı. Yapılan mahkeme sonucunda İ.B.D tutuklanarak cezaevine gönderildi.