Eğitim-Sen Tarsus Şubesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Karabucak mevkiinde meydana gelen ve 4 tarım işçisinin ölümüyle sonuçlanan kazaya tepki gösterildi. Açıklamada, “Türkiye’nin ulaştığı ‘İleri Demokrasi’ sürecinde emekçiler ölmeye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

“Bir lokma ekmek için her türlü insanlık dışı çalışma koşullarında yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakılan yoksul emekçi halkımız; adı iş kazası, trafik kazası şeklinde yumuşatılmış katliamlarda can veriyorlar” vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu noktalara değinildi:

“Son olarak ilçemizde meydana gelen katliam gibi kazada 4 emekçi kardeşimizi daha yitirdik. Onlarca kardeşimizin de yaralı olduğu ve ölü sayısının artabileceği haberleri bizi dehşete düşürmüştür.

Yaşıtları yaz tatilinde eğlenip dinlenirken ya da sınav hazırlıklarına devam ederken; evlerinin geçimine katkı sunmak zorunda olan ve adeta kamyonlara istiflenerek Çukurova’nın sıcağında tarlalara çalışmaya götürülen kadın, çocuk işçiler yine katledildiler. Yine adı trafik kazası olarak kayıtlara geçti.

Bu kadın ve çocuk işçiler, sendikasız, örgütsüz, kuralsız ve en önemlisi Evrensel Çocuk Haklarına aykırı bir biçimde çalıştırıldıkları ve buna göz yumulduğu için katledilmişlerdir...

Bu insanları, insanlık dışı ortamlarda çalışmak zorunda bırakan bir devlette demokrasiden hele hele ileri demokrasiden bahsedilemez. Bu olsa olsa ortaçağ düzenidir.

Eğitim-Sen Tarsus Şubesi olarak, artık yeter diyoruz. Bu ölümleri durdurun. Bu insanlık dışı kuralsız çalışma ve güvencesiz çalışma biçimlerine son verin.

Bu kazalar ve ölümler kaderimiz olamaz. Bu son kazada yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimizin ailelerine, yakınlarına ve emekçi halkımıza başsağlığı diliyoruz.”