Doğru Yol Partisi Tarsus İlçe Başkanı Lütfi Sarı, AKP iktidarınca Cumhurbaşkanlığına sunulan 5019 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname kapsamına Tarsus'un alınmış olmasını esefle karşıladıklarını belirtti. 

Tarsusluların oylarıyla Ankara'da bulunanların maalesef bu konuda gaflete düştüklerini ve açıkçası uyuduklarını yayınladığı basın bülteninde ifade eden DYP Tarsus İlçe Başkanı Lütfi Sarı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Böylesi önemli olan Kanun Hükmündeki Kararnamenin hazırlanışından bile haberi olmayan uykuculara Tarsuslu gerekli cevabı sandıkta verecektir. Bu kararname ile Tarsus; İl olmasının önü kesilerek, maalesef büyük şehir belediyesinin bir beldesi konumuna getirilmiş olacaktır.  

Tarsus'un geleceğinin kararmasına seyirci kalan başta AKP iktidarı ve onun Mersin milletvekillerini esefle ve şiddetle kınıyoruz.  

Sizleri ise son kez uyarıyoruz; Tarsuslu sizleri uyuyasınız diye seçmedi. Gaflet uykusundan uyanın artık! Tarsuslunun hayallerini karartmayın sakın.  

Ya bu ayıbınızı bir an önce düzeltirsiniz, ya da vatandaşın sizi sandığa gömmesine razı olursunuz.  

Doğru Yol Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı olarak; AKP iktidarını şiddetle kınıyor ve sadece Cumhurbaşkanımıza çekeceğimiz fakslarla değil, konunun genel Merkezimizce de titizlikle takip edileceğini bir kez daha vurguluyoruz."